Nej, det är SvD som som otakt med S-ledningen.

Denna artikel är i grund om botten löjlig. SvDs reporter har tydligen knackat på hos S-kansliet och har haft lite frågor in bagaget. Reportern konstaterar att Juholt är expert på politiskt nyspråk och spelar lite stött när detta nyspråk inte konkretiseras.

”Utanförskap” och ”värna om välfärdens kärna” två exempel på politiskt nyspråk från alliansens sida som aldrig konkretiserats. Detta är ingenting som SvD gått från hus till hus med ljus och lykta för att få definierat under de åren som alliansen haft makten.

Så här skrev jag i kommentatorsfältet.

Alliansen använde utanförskap som nya termer så tidigt som 2006 och de har annu inte definierat det så att man kan använda det som en måttstock för att se om utanförskapet ökar eller minskar.

5 år senare har detta flumspråk från Alliansen varit en viktig del av Alliansens retorik men helt ointressant att mäta under de 5 år vid makten.

SvD har aldrig krävt av Alliansen att utanförskapet som begrepp skall konkretiseras. Det räcker med en vecka som partiledare och de frågar Juholt om konkretition. Det är inte konstigt att SvD håller Alliansen bakom ryggen och försöker kräva definitioner av Juholt. Jag hoppas han struntar fullständigt i det.

Den enda uppgift Juholt har fram till valet är att öppna dialogen med väljare som kan tänkas rösta på socialdemokraterna och i den gruppen inkluderar inte merparten av SvDs läsare eller SvDs politiska redaktion.

—-

Jag hoppas verkligen att den nya socialdemokratiska ledningen håller tidningar som står väldigt långt bort från socialdemokratin på armslängds avstånd. Det är slöseri att prata med media som har läsare som aldrig tänker rösta på sossarna i vilket fall som helst.

Jag hoppas att Juholt jobbar på, reser land och rike runt och pratar med folk som önskar prata socialdemokrati. Min poäng är att han måste visa och berätta vad han vill göra. Det är inte journalisterna som skall bestämma vilka frågor som det skall ge svars på.

Det är väljarna som är viktiga och det räcker inte med att vänta till en månad innan valet och då intressera sig för vad väljarna tycker. Om den nya socialdemokratin går i svaromål så fort alliansen gör ett utspel så ger man över initiativet till allianssidan. Jag tror det är bättre att fokusera på sina egna idéer och prata med potentiella väljare om detta.

Jag tror att sossarna vinner på att Maud skriver artiklar som denna, det är inte meningen att centerpartistern skall tycka om vad sosseledningen skriver och när en annan centerpartist bloggar om detta och kallar Sveriges största parti för sekt så känns det lite konstigt.

 

 

Annonser

1 Response to “Nej, det är SvD som som otakt med S-ledningen.”  1. 1 Reinfeldts verklighet får inte ifrågasättas « Ett hjärta RÖTT Trackback vid 3 april, 2011 kl. 16:16

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
april 2011
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: