Centern har förlorade sin historiska position som mittenparti för länge sedan.

Läser man Anna-Karin Hatts beskrivning av vilka framtida frågor som måste lösas för Sverige kan man punkta upp det enligt följande.

  • Sverige måste investera i infrastruktur för att säkra framtidens tillväxt
  • Fack, arbetsgivare och politiker är ansvariga för att hålla ungdomar utanför arbetsmarknaden och detta för att man skyller på varann.
  • Människor som är sjuka, arbetslösa och äldre behandlas inte som myndiga medborgare. Alla som kan arbeta skall arbeta 100 % utifrån sin egen förmåga.
  • Företagsamhet skall ses som ett naturligt val före en anställning.
  • Verklig köksbordsdemokrati som fullbordas genom att införa modern teknik.
  • Hela Sverige skall växa samtidigt där storstäderna växer och landbygden blomstrar och det på samma gång.
  • Det tar för lång tid för en invandrare att komma in i arbete och detta är tillväxthämmande och företag riskerar att inte få den kompetens de efterfrågar.
  • Miljötekniska exportsucceer skapas genom en förändringsvillig befolkning. Marknaden skall lösa framtida miljöproblem.

Lite en grundton att marknaden skall lösa alla problem.

Jag undrar vem som vill rösta på ett parti som sätter marknadens behov först.

Frihet är viktigt, i friheten ingår att det finns stöd när saker går fel i livet. Det skall finnas stöd för barnen som har oturen i livet att födas in i en familj med sociala problem. Det är viktigt att skolan är bra, att den är resultatinriktad där fokus ligger på att hjälpa eleven att få godkända betyg och inte att göra störst vinst.

Ibland är det svårt att växa som människa om dörrarna är stängda på grund av att barnet inte har de rika föräldrarna. Vi har inte råd som samhälle att försumma och ignorera att hjälpa till att ha redskapen till hands så att barnen kan växa och bli det som de vill bli.

Marknaden är bra på att uppfinna nya saker som kan tillverkas och exporteras. Saker som sedan kan säljas regionalt, nationellt eller internationellt beroende på tillgången och efterfrågan.

Marknaden och konkurrensen mellan företagen är viktiga men bör hållas borta från brancher där kunden inte valt att vara kund utan är tvungen att vara kund för att man är sjuk eller har ett tillstånd som är medicinskt men som man inte valt att ha.

Konkurrens skall råda i brancher där kunden kan välja att vara kund eller slippa vara kund efter egna intressen, smak och plånbok. Konkurrens bör begränsas inom områden som anses allmännyttiga eller av andra skäl som hälsoskäl inte skall få finnas fritt.

Staten bör gå in och stödja forskning inom områden som man anser att Sverige skall försöka vara världsledande inom. Det kan finnas områden där marknaden inte önskar satsa pengar för att tiden från idé till färdig produkt är för lång och projekten riskerar att inte bära frukt.

Det är inget fel med att starta företag i statlig regi baserat på framforskad teknologi med målet att sedan sälja ut sina andelar och dra sig tillbaka från företaget så det kan leva fritt på marknaden.

Skattepengar som är använt på ett sådant sätt att man hjälpt till att skapa nya produkter från forskning till färdig produkt med tillverkning är jobbskapande åtgärder som betalas tillbaka i form av skatter och vinster.

Bara lite reflektioner.

 

 

Annonser

0 Responses to “Centern har förlorade sin historiska position som mittenparti för länge sedan.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
april 2011
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: