Om man skall analysera debatten är det ointressant att välja en vinnare.

Jaha. Då var det debatt igår mellan Waidelich och Borg. När man tittar runt litegrann på reaktioner så kan man i korthet sammanfatta att Moderaterna och deras allianskompisar sa att Borg vann. Egentligen ganska ointressant att veta att en Moderat säger att Borg var bäst i en debatt mot en sosse. Vad man vill veta är varför man tycker att den ena sidan var bäst. Kanske Borg var bra när han gav ett utfyllande svar på konstaterandet från Waidelich som tyckte att det är ovärdigt att dagens system skickar cancersjuka till arbetsförmedlingen ? Vad svarade Borg på det ? Höll han med ?

Det bästa man kan göra är att se debatten själv och inte ta andras bedömningar bestämma vad man tyckte var bra eller dåligt inklusive den bedömningen jag gör nedan.

Den stora skillnaden mellan Socialdemokraterna och Moderaterna är att Socialdemokraterna vill använda reformutrymmet till att hjälpa de arbetslösa att förändra sin utbildning så att de kan matcha det behov av kompetens som företagen efterfrågar. Moderaterna och alliansen vill göra det som de gjort innan. Sänka skatterna.

Som Röda Berget Peter föreslår att man skall kalla Tommy Waidelich för TW tycker jag låter helt ok. Det är kort att skriva. TW , Borg och KGB. KGB är förkortning på KG Bergström. Jag minns en gång för några år sedan när KGB hade debattprogram som hette någonting ”Rakt på med KG Bergström”. I premiärprogrammet hade man satt upp röda lysande bokstäver helt röda där det stod just ”KGB”. Något som de sedan tog bort i senare avsnitt. Men det är en helt annan historia.

Annonser

2 Responses to “Om man skall analysera debatten är det ointressant att välja en vinnare.”  1. 1 Vem vann? | annarkia Trackback vid 6 april, 2011 kl. 09:39
  2. 2 Analys av analysen när tokis blir lite tokig. « essbeck Trackback vid 6 april, 2011 kl. 19:39

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
april 2011
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: