Det handlar inte bara om feghet utan också om taktik.

Reinfeldt vill inte prata med Juholt inför omvalet i västsverige. För det första handlar det om feghet, inte den typ av feghet som att han är rädd för Juholt utan en politisk feghet där han riskerar att förlora debatten totalt eftersom det skulle handla om en debatt om sjukvården. Om Reinfeldt fick välja skulle han helst skicka Göran Hägglund. Han fick ta alla svaromål i debatten innan valet mellan alla partiledare i TV.

Det handlar ju också om att för Reinfeldts del att visa att han är bossen och Juholt inte är det. Om Juholt partiledaren för Sveriges största parti säger till den borgerliga statsministern att han bör infinna sig till debatt då gäller det att ge avslag på detta för att ingen skall säga till Reinfeldt vad han skall och inte skall göra , speciellt inte en framtida statsministerkandidat. Det kan vara så att Reinfeldt skickar någon annan för att förtydliga och markera att Juholt står inte på samma nivå som honom själv utan han får nöja sig med att prata med en underhuggare.

Enda anledningen att Reinfeldt skulle sätta sin fot i Göteborg skulle vara att prata med sina egna partivänner och alliansvänner som inte styr staden Göteborg. Reinfeldts utgångspunkt är att företräda människor och att lyssna in deras vardag och träffa dem som bor här, inte prata med kommunhuset vars majoritet är vald av folk som bor i Göteborg.

 

Annonser

0 Responses to “Det handlar inte bara om feghet utan också om taktik.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
april 2011
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: