Räcker inte att redovisa det man väljer att redovisa på frivillig basis.

Jag ser att Moderaterna plötsligt skall redovisa donationer från privatpersoner. Det räcker inte. Allt som de fått i donationer från alla juridiska personer måste upp på bordet och det skall vara tvingande dvs att de inte själva kan välja.

Betyder detta att Moderaterna plötsligt stödjer en förändring av lagstiftningen som tvingar partierna att redovisa alla sina sponsorer ? Det verkar inte så. Det är pengarna från intressenter som inte har en rätt att rösta i svenska val, det är viktigt för vanliga människor att se vem som köper in sig i partierna så får man bedömma själv om man känner ifall man vill stå på samma sida som dessa intressenter vilka det nu kan vara.

Lagstiftning är den enda vägen att gå och detta är någonting som Moderaterna motsätter sig även efter denna ”eftergift”. Moderaterna försöker få det att framstå som att det är LO och sossarna som är bromsklossen när det handlar om att det är moderaterna själva som hårdnackat varit motståndare till detta. De tar aspekten med lotteriverksamhet som sossarna anordnar. Pengar som kommer från lotteriverksamhet kommer från personer som inte kan under några omständigheter påverka agendan i partiet under några omständigheter genom att hävda att man donerar mycket pengar. Jag förutsätter att de rödgröna partierna föreslår en lagstiftning i de kommande överläggningarna som moderaterna bjuder in till i motsats till vad moderaterna vill.

Annonser

1 Response to “Räcker inte att redovisa det man väljer att redovisa på frivillig basis.”  1. 1 Vad in i glödheta … | Annarkia Trackback vid 28 april, 2011 kl. 17:28

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
april 2011
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: