Att vara största partiet är tydligen att vara ett parti i ruiner.

Om man skall tro den politiska ledaren på SvD signerad Linder (8/5-11) så vandrar Juholt omkring i ruiner och visslar. I så fall är samtliga andra partier i svensk politik i en mycket sämre sits eftersom de är storleksmässigt mindre är socialdemokraterna.

Det är ju knappast så att han hyllar den politiska mångfalden och han anser att det är en svaghet att partierna på rödgröna sidan nu har egna politiska agendor. Detta är en storvinst för väljarna för plötsligt har de fler alternativ än 2 stora politiska block att välja bland.

Valfriheten är viktig i politiken något som inte verkar uppskattas av denna borgerliga ledarskribent.

Politik handlar om att hitta gemensamma nämnare, man samlas kring de enskilda frågorna och förhandlar tills man hittar en majoritet. På allianssidan har Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna bundit fast sig så hårt i Alliansen så att de kan helt enkelt inte ta sina politiska frågor och pröva att få mandat för dessa frågor bland samtliga riksdagspartier.

Har man några ruiner att gå och vissla i när man sitter i ett liveget fas 3 tillstånd som litet parti i Alliansen ?

Kontentan blir att de får mindre politik för sitt mandat och indirekt sviker de dem som röstat på dem. De tre småpartierna är inte jämlika med Moderaterna i Alliansen eftersom de tre tillsammans inte ens blir större än Moderaterna. Så att ha majoritet i det största minoritetsblocket betyder att man bestämmer och de andra få snällt sitta ner och acceptera att de sitter fast i samarbetet.

Ett Allianssamarbete fungerar utmärkt när man sitter med den egna majoriteten i sin egen grupp, nu går det inte lika bra när man inte längre har den majoriteten. Det hjälper ingenting att få fejkade raseriutbrott varje gång Alliansen (som inte har egen majoritet) förlorar en omröstning.

Vem är man arg på ?

Majoriteten som inte röstade på Alliansen ?

Linder vågar inte ens skriva om innehållet i Reinfeldts tal, det var tydligen inget nytt under solen i Karlstad, samma gamla retoriska rappakalja som alla redan hört. Alliansen för den så kallade arbetslinjen utan att lyckas att minska arbetslösheten och de som utmanar det retoriska greppet får en överdos av bortförklaringar som är allting från att skylla på sossarna till att säga att det är lågkonjunkturens fel.

Annonser

0 Responses to “Att vara största partiet är tydligen att vara ett parti i ruiner.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
maj 2011
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: