Vem tror Du är skickligast på att leda en regering?

Det är den frågan som SKOP ställer i sin opinionsmätning beställd av okänd uppdragsgivare.

Om jag hade svarat på denna fråga så hade jag kanske valt Reinfeldt, inte för att jag någonsin skulle kunna tänka mig att rösta Moderat eller rösta på ett av de kuvade partierna som ger Moderaterna makt inklusive Sd som ger Moderaterna makt utan att få något tillbaka.

Reinfeldt är duktig på att få igenom Moderaternas politik men det beror på att de andra tre vassallpartierna i Alliansen är så små och obetydliga att det inte kan igenom sin röst. De har sålt sig till Reinfeldts projekt där de lovar att inte göra några andra överrenskommelser med andra partier än Moderaterna. Det är skickligt av ett 30 % parti att få 3 andra partier att svära trohet till Moderaterna.

För mig handlar skicklighet om att få igenom sin politik och ett av de bästa partierna när det gäller att få igenom sin politik i förhållande till storlek är Mp. Men de har ett synsätt där de sätter frågorna i centrum och söker kompromisser utifrån de politiska frågorna istället för att blocka de politiska partierna för att de kommer från ett visst håll.

Jämför man Moderaterna och Sossarna som partier så är det att jämföra partier där Moderaterna har en väldigt spetsig hierarki vilket gör att ledaren har större betydelse för Moderaterna som parti jämfört med socialdemokratin som har lite plattare hierarki.

Ledaren är naturligtvis viktig för alla partierna men den är knappast avgörande i socialdemokratin när det gäller att välja att rösta på sossarna. Det finns nog få som kan säga att de röstade på sossarna i höstas på grund av Mona Sahlin utan det handlade nog mer om att välja partiet och idéerna som partiet står för. Sossarna kommer utav en folkrörelse medans Moderaterna är arbetsgivarnas röst.

Den andra frågan som SKOP ställer är följande:

Om Du blev bjuden på fest. Skulle Du då ha trevligast och roligast om Du satt vid samma bord som Fredrik Reinfeldt eller som Håkan Juholt?

Politik handlar verkligen inte om att sitta brevid någon av dem vid en fest. Vad skall man prata om ? Politik ? Nej för tusan, känner ju inte någon av dem så varför skulle jag vilja sitta vid samma bord som dem ? Det är ingen seriös nivå på dessa opinionsmätningar.

Andra bloggare

Peter Andersson,

Annonser

0 Responses to “Vem tror Du är skickligast på att leda en regering?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
maj 2011
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: