Kommer Juholt att bli statsminister efter 2014 års val ?

Frågan är ställd lite som en reflektion till Mary X frågeställning där hon frågar ifall Bodström kommer tillbaka i politiken.

Säg att Juholt misslyckas kapitalt i valet 2014 då uppstår en ny politisk situation som kanske kan bereda väg för Bodström, men det kan ta tid att glömma boken och man kan fundera på om någon vågar att prata förtroligt med Bodström eftersom det riskerar att hamna i en framtida bok.

Det fanns ju en tid när Reinfeldt inte var särskilt omtyckt i det egna partiet och förpassades av Bildt till den Moderata frysboxen, senare krashade Moderaterna i 2002 års val och detta gjorde att det gamla gardet i moderaterna fick gå och Reinfeldt fick förtroendet att få Moderaterna på fötterna igen. Lyckas inte Juholt om 3 år så kan samma situation uppstå och sossarna väljer nytt.

Det finns aspekter vid sidan av boken som kan göra att Bodström inte är lämplig att ta över sossarna om Juholt missar målet. Bodström står inte i mitten av det socialdemokratiska partiet utan mer till höger. Juholt står mer i mitten av partiet ideologiskt om än kanske lite lutandes till vänster men samtidigt är inte socialdemokraterna ett mittenparti utan ett vänsterparti.

Det kommer nog hålla på ett tag när högertidningarna och borgerliga bloggare på ett eller annat sätt kommer ge sitt gillande till Bodström eller lyfta fram honom i tron att detta skall skapa oreda i socialdemokraterna. Jag tror inte det kommer att bli så mycket oreda men man får nog räkna med att Bodström blir högermedias älskling för en tid frammåt.

Man skall inte glömma att Bodström inte vann storstadsväljarnas röst i Stockholms län utan sossarna gick tillbaka 4 procentenheter i 2010 års val trots att han spelade förstafiolen på den listan. Han lockade inte till sig storstadsväljaren och jag har läst någonstans att han är orolig för att Juholt inte skall locka storstadsväljaren men vem är Bodström att påpeka detta ?

Jag kan förstå att borgarna kanske önskar att få med Bodström i hetluften med tanke på hans dåliga resultat i senaste valet.

Annonser

0 Responses to “Kommer Juholt att bli statsminister efter 2014 års val ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
maj 2011
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: