Lagstadgade principer är tydligen missbruk av regler enligt Bill.

Det är en demokratisk skyldighet att lyfta frågan om förändringar av system som är viktiga för att Sverige skall fungera om det har allvarliga brister som gör att människor kommer i kläm. Det är därför det finns en lagstadgad rättighet där utskotten kan lägga förslag till förändringar av ett system som har allvarliga brister. Det är inget missbruk av reglerna om man anser att det finns ett starkt folkligt och politiskt stöd för att få till stånd förändringarna även om det rubbar tidigare ordning.

När det finns en minoritetsregering som påstår att de har sett bristerna i systemet, men avhåller sig från att rätta till bristerna så är utskottsinitiativet nödvändigt för att mana minoritetsregeringens att rätta sig efter riksdagens vilja.

Per Bill tror att ett sådant här handlande kan långsiktigt undergräva tron på lagstiftningen, om man ansett att lagstiftningen hade varit genomtänkt i första taget så hade regeringen haft en majoritet i riksdagen för att fullfölja den utstakade vägen.

Riksdagen sitter inte på läktaren och tittar på som passiva röstboskap utan nu blir det att ta en aktiv roll när det gäller att styra Sverige. Vi har regering som stödjer sig på en minoritet av det politiska stödet i Sverige vilket innebär att de är alltid beroende av att söka stöd hos något av de politiska partierna i oppositionen något som de inte alltid verkar förstå. Vägen är också lika lång för V+S och Mp att söka stöd för sina idéer hos de fyra allianspartierna. Det ligger i partiernas gemensamma intresse att foga samman politiska lösningar som har en politisk majoritet och därmed främjar ett långsiktigt förankrat beslut utan att Sd blir vågmästare. Det är ett val för de enskilda partierna i Alliansen att i princip inte göra uppgörelser med de rödgröna partierna för att man bestämt att man bara vill prata med varann (i minoritet).

 

 

 

Annonser

0 Responses to “Lagstadgade principer är tydligen missbruk av regler enligt Bill.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juni 2011
M T O T F L S
« Maj   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: