Moderat krishantering när smygandet med Sd kommer i ljuset.

När saker kommer till ytan som man helst vill gömma undan då är det viktigt att Fredrik Reinfeldt inte associeras med det inträffade. Man skickar fram en talesperson, i detta fall Kindberg-Batra för att säga några ord om det som hände, ord som inte betyder någonting som att säga att vi önskar att det inte hade hänt. Sedan pekar hon ut den ansvarige som skall ut och plocka drevet och svara för det inträffade en viss herr Rådström i detta fall och Rådström minns inte riktigt men han har tydligen haft kontakt med Sd ledamöten.

Sedan är det att dra fram den mänskliga aspekten, att man inte är mer än människor, man dricker ju för tusan kaffe tillsammans.

Slutligen gäller det att smeta över så mycket som möjligt på Rödgröna genom att påstå att alliansen är som Rödgröna.

Nu slipper vi ändå arga noter från det blå laget där de blir förbannade på sossarna för att Sd röstar med Rödgrönas förslag som om Rödgröna kan välja eller vill välja hur Sd skall rösta.

Om detta blåser på så blir det i värsta fall för Rådström att hans eget parti tvingar honom att avgå för att distansiera sig från problemet. Men nu gäller krishantering och att skjuta detta så långt bort från Reinfeldt.

Saken är ju den, att när man tar informella och hemliga kontakter då är man från början medveten att man kanske inte lever upp till den politiska linjen som alliansen påstår att de har. Nu kan de aldrig förneka att de har hemliga kontakter med Sd för ingen tror dem.

Alliansen har ett val och det är att förankra förslag som gör att Sd aldrig blir vågmästare. Men minoritetsregeringen vill inte göra detta och då kan man väl säga för att låna några ord från Moberg att en minoritetsregering som väljer att få igenom sin politik med Sd som vågmästare är lika pålitliga som aprilvädret.

0 Responses to “Moderat krishantering när smygandet med Sd kommer i ljuset.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
juni 2011
M T O T F L S
« Maj   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: