Oanständiga bruna alliansen ?

I princip skriver Hanif Bali att det är oanständigt att samarbeta med Sverigedemokraterna. Det kommer inga högljudda protester från Hanif Bali eller andra moderater när alliansen har fått igenom sin politik med Sverigedemokraterna som vågmästare, utan man tycker det är helt ok att det skall vara på det sättet. Det är bara när Sverigedemokraterna ställer sig på tvären och väljer att inte stödja alliansen som moderaterna kommer springande med andan i halsen för att attackera Socialdemokraterna när de egentligen borde ta ett snack med sin hemliga bundförvant Sverigedemokraterna.

I nio fall av tio väljer Sverigedemokraterna att rösta med alliansen och detta med alliansens goda minne.

Det är inte riktigt som Hanif Bali skriver att alliansen sa att det största blocket skall styra utan vad Reinfeldt sa i en morgonsoffa några dagar innan valet var att han skall samarbeta med sina samarbetspartners i alliansen och sedan var det någonting med att inte ta i Sverigedemokraterna med tång.

Jag antar att varje moderat springer runt med en tång. Om inte, så är de ansvariga som det största partiet i alliansen för att ge Sverigedemokraterna makt.Tydligen är varken Miljöpartiet, Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet legitima samtalspartners för att få en majoritet i varje riksdagsbeslut utan att Sverigedemokraterna blir vågmästare. Alliansen anser att det är en bättre metod att få igenom sin politik med stöd av Sd efter att man jämkat, subtraherat och dragit ifrån i utskotten för att hitta en gemensam nämnare.

Det som är intressant är att Hanif Bali anklagar Socialdemokraterna och Juholt för att inte ta ansvar mot rasismen för att Sverigedemokraterna antagligen kommer att rösta för Socialdemokraternas förslag som blockerar nästa skattesänkning. Tydligen förlorar Socialdemokraterna också sin humanism om moderaterna inte får igenom sin skattesänkning.

Det kommer inte bli några protester från Hanif Bali nästa gång som Moderaterna får igenom sin nästa omröstning i riksdagen med Sverigedemokraterna som vågmästare. Hanif Bali kommer inte anklaga Fredrik Reinfeldt för att inte ta sitt ansvar mot rasismen eller för den delen kommer han inte beskriva Moderaterna som ett parti som förlorat sin humanism.

Det enda som Hanif Bali kan anklaga Socialdemokraterna för är att de gör exakt samma sak som alliansen gör. De lägger fram sina politiska förslag och söker en majoritetsröst för det. Tydligen tycker en representant för Sveriges näst största parti (Moderaterna) att Sveriges största parti (Socialdemokraterna) inte får lägga fram egna politiska beslut för att alliansen är större än de rödgröna partierna.

Skall man följa Hanif Balis logik så har Moderaterna med alliansen och med Reinfeldt som ansvarig inte tagit ansvar mot rasismen, Moderaterna har inte heller någon humanism eller för den delen någon anständighet ?

Varför då ?

För att de tycker det är ok att Sverigedemokraterna är vågmästare, en roll som regeringen hade kunnat undvika att skapa om den politiska viljan fanns.

 

 

Annonser

0 Responses to “Oanständiga bruna alliansen ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
augusti 2011
M T O T F L S
« Jun   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: