Förslag till namnändring för Centerpartiet. ”Fuck facket 4-ever” partiet ?

Med anledning av Staffan Danielssons artikel på newsmill där han tycker att alliansfritt skall byta namn har jag ett eget förslag.

Centerpartiet borde byta namn för namnet får folk att tro att de står någonstans i mitten av politiken mellan partierna till höger och vänster.

De står till höger och har stängt dörren för all typ av samarbete med andra partier än Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna.

Kanske namn som högerpartiet, RUT partiet, Stureplanspartiet eller allianspartiet borde vara mer passande för att det beskriver mer vart Centerpartiet står politiskt.

Den gröna färgen i logon kanske borde bytas ut mot något annat mer passande ett borgerligt parti. Kanske blå färg skulle vara passande , eller varför inte orange för att betona Alliansens betydelse för partiet eller en mix mellan grönt och orange ?

Ett grönt parti är inte Centerpartiet. Den framtoningen förlorade de definitivt med att ge upp det gamla motståndet mot kärnkraften. En fråga som definierat och profilerat Centern ända sedan 70 talet.

Tydligen är det så att Staffan Danielsson tycker Alliansfritt som skapades 2005 väcker anstöt idag och han försöker att likställa Alliansfritt med självmordsbombare och Brevik. Jag har läst mycket på Alliansfritt sidan och det finns ingenstans som man uppmuntrar människor att skada eller begå brott mot personer som företräder allianspartierna.

Staffan Danielsson är medlem i ett parti som tycker att det var en bra idé att lansera en 3 miljoner kronors kampanj under parollen ”fuck facket forever”. Mig veterligen kom det inga höga protester från Staffan Danielsson som påstår att han tycker att man skall vara varsam med orden. Med en centerpartistisk profilering där de sätter sig själv i sitsen som fackhatare så kan ingen Centerpartist eller Staffan Danielsson själv argumentera för stötande ordval när det är ett tyst medgivande när Centern själva tenderar att fokusera så negativt på en företeelse som de inte vill skall existera.

Så när en företrädare för ett parti som tycker att man skall ”knulla facket för allid” skall försöka sitta upp på höga hästar och klaga över namnval gjort 2005 när det stod ett politiskt block mot enskilda partier och knuter an saker som inte har en logisk kontaktyta, då är det patetiskt.

Det är ovärdigt av Staffan Danielsson att försöka använda självmordsbombare och den tragiska händelsen i Utöya för att få hans politiska motståndare att foga sig. Speciellt när det handlar om en websida som inte sysslar med att uppmuntra människor att skada andra människor som tillhör någon grupp av människor.

 

0 Responses to “Förslag till namnändring för Centerpartiet. ”Fuck facket 4-ever” partiet ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
augusti 2011
M T O T F L S
« Jun   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: