Varför skall Juholt bära hundhuvudet för att Reinfeldt inte klarar av sin roll som statsminister ?

Statsministern tillsammans med sina allianskompisar har redan givit Sverigedemokraterna en central roll i Svensk politik när man har en policy som går ut på att driva igenom sin politik om så med Sverigedemokraternas röst.

Detta betyder att Alliansen tycker det är ok att få igenom sina omrösningarn med endast stöd av Sverigedemokraterna. De har gjort så ganska ofta nu. I ungefär 9 fall av 10 väljer Sverigedemokraterna alliansen när de har en vågmästarposition mellan blocken.

När Alliansen får stöd av endast Sverigedemokraterna då finns det ingen på den borgerliga sidan av politiken som protesterar mot detta. När de tre rödgröna partierna lägger gemensamma förslag då skrivs det ledare på DN där man anklagar de rödgröna för att samarbeta med Sverigedemokraterna, men bara när Sverigedemokraterna väljer att stödja de rödgrönas förslag.

Erik Helmersson som skrivit den länkade artikeln ovan skulle aldrig få för sig att rikta kritik mot alliansen för att de får igenom sin politik med stöd av Sverigedemokraterna. Men när Sverigedemokraterna väljer att gå på de Rödgrönas linje då skall det tydligen hackas på sossarna och Juholt. Det är ganska konstigt att Juholt kommer i skottgluggen för något som Sverigedemokraterna väljer att göra. De rödgröna har inte valt att få stödet från Sverigedemokraterna, men det verkar vara en utbredd politisk taktik från högersidan att försöka mobba sönder de Rödgröna partierna när Sverigedemokraterna väljer att rösta på deras förslag.

Tydligen vill man från borgerligt håll att de rödgröna skall gå i ide fram till nästa val och strunta fullständigt i att lämna fram ett enda politiskt förslag till omröstning i riksdagen. Tydligen anser dessa borgerliga av någon anledning att bara för de är fyra partier som valt att jobba tillsammans och som missar att få egen majoritet skall få hela makten ändå även om det finns en majoritet av Svenska folket som inte röstat på dem.

Bara för att det finns 3 partier som svurit trohet till moderatledarens projekt så betyder inte det att resten av de politiska partierna skall ta någon speciell hänsyn till detta.

Erik Helmersson påstår i sin artikel att det är oppositionens fel om det blir nyval, en bedömning som är felaktig. Bollen ligger hos Reinfeldt och ansvaret vilar tungt på honom om sitationen leder hela vägen till nyval. Han har makten att bestämma att köra en policy som riktar in sig på att hela tiden ha en majoritetsröst i riksdagen och detta utan att Sverigedemokraterna blir vågmästare.

Alliansens arbetslinje handlar om att bara tala med sig själv och sätta Sverigedemokraterna i en vågmästarposition. En politisk isolering som leder till att man får stryk i kammaren då och då, och detta kallas att ta ansvar. När man får stryk i riksdagen så skall tydligen allt skyllas på Juholt och sossarna när det är alliansen själva som inte har förstånd att se till att de bygger majoriteter.

Det är aldeles för tyst på de borgerliga tidningarna och bloggarna när alliansen får igenom sin politik med stöd av Sverigedemokraterna. Samma tidningar och samma bloggare kan gå loss på socialdemokraterna när de får igenom sin politik med stöd av Sverigedemokraterna. Jag tycker det är stort hyckleri.

Annonser

0 Responses to “Varför skall Juholt bära hundhuvudet för att Reinfeldt inte klarar av sin roll som statsminister ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
augusti 2011
M T O T F L S
« Jun   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: