Svart på vitt nu att det ekonomiska läget var bara svepskäl för att ”skjuta upp” jobbskatteavdraget.

Jag vet inte. Det kanske är viktigt att utstråla en viss pondus och styrka om man heter Reinfeldt och försöker sy ihop en uppgörelse med Miljöpartiet för att ”rädda” jobbskatteavdraget, men att sedan skylla på det ekonomiska läget som orsak till att man ”skjuter upp” jobbskatteavdraget är billigt.

Det verkar som morgonmötet Reinfeldt och propagandaminister Schlingmann hade med språkrören för mindre än två veckor sedan handlade om att försöka toppstyra ledarna i Miljöpartiet. Miljöpartiet är inget alliansparti som är lätt att kuvas och om man går in i förhandlingar så måste man behandla den andra parten som jämbördig.

Det förklarar nog varför språkrören skrev en debattartikel där de pekade ut vilka områden som de var beredda att förhandla.

Det fantastiska är att Reinfeldt hade aldrig sökt kontakt med miljöpartiet för att diskutera jobbskatteavdraget om det inte varit för att Sverigedemokraterna signalerat att de ville ge stöd till det. Det borde vara en omvänd ordning där alliansen är mån om att aldrig sätta Sverigedemokraterna i vågmästarroll.

Jag undrar när alliansen bestämmer sig för att aldrig ge Sverigedemokraterna en maktposition och alltid riktar in sig på att sy ihop uppgörelser som garanterat har en majoritet i riksdagen utan Sverigedemokraterna som enda stöd till Alliansens förslag.

 

Annonser

0 Responses to “Svart på vitt nu att det ekonomiska läget var bara svepskäl för att ”skjuta upp” jobbskatteavdraget.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
augusti 2011
M T O T F L S
« Jun   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: