Härligt att Kristdemokraterna står upp för pensionärerna.

Jag tittar på en websida från kristdemokraternas lokalavdelning i Trelleborg där ordföranden stakar upp tre områden som han tyckte att kristdemokraterna skulle prioritera i budgetförhandlingarna i allianssamarbetet.

Där stakar de upp tre punkter som han tyckte att Kristdemokraterna skulle prioritera.

Höj bostadsbidragen till barnfamiljer med svag ekonomi

Genomför nödvändiga förändringar av sjukförsäkringen

Sänk skatten för pensionärerna.

Dvs riktade stöd åt barnfamiljer, förändringar i sjukförsäkringen och sänkt skatt för pensionärerna.

Lokalavdelningen i Trelleborg har all anledning att känna sig nästan sprickfärdiga av stolthet att Kristdemokraterna har visat att det inte är några dörrmattor efter att de fått igenom förslaget om avdragsgilla gåvor i höstbudgeten.

Kristdemokraternas motstånd mot sänkning and restaurangmomsen verkar ju också givit resultat, med argumentet att pensionärerna går först har resten av alliansen tagit sitt förnuft tillfånga och skjutit upp förslaget av restaurangmomsen för att prioritera sänkningen av skatten för pensionärerna.

Dessa förändringar kommer i grevens tid men välkomnas säkert av gruppen 60 – 64 år där vart tredje person med ohälsa tvingas söka socialbidrag för att sjukförsäkringen brister. Som de flesta vet så är medborgare som är 50-64 år en väljargrupp där Kd är ganska starka och enligt PSU så har väljarstödet i denna grupp gått från 3,8 % november 2010 till 2,8 % i maj 2011 och efter att ha fått igenom förslaget om avdragsgilla gåvor så kommer antagligen väljarstödet peka uppåt i denna åldersgrupp när det skall mätas igen i november.

Stolta riksdagsmän för kristdemokraterna kan resa hem till sina hemkommuner och se sina väljare i ögonen och med en stolthet som nästan får dem att gråta kan de säga att de tog striden för sina hjärtefrågor och vann. Barnfamiljerna med svag ekonomi fick det lite bättre, förändringar skedde i sjukförsäkringen och pensionärerna fick lite extra i fickorna efter skattesänkningen.

Med sådana kämpar i riksdagen så är det svårt att tro att de ligger och slickar 4 % spärren i de flesta opinionsmätningarna. Ett mänskligare Sverige är verkligen en slogan de lever upp till efter så framgångsrika budgetförhandlingar.

Det enda orosmolnet på himlen är att allianspartierna tillsammans inte har egen majoritet detta kan innebära att Sverigedemokraterna kanske måste välsigna budgetförslaget med sin röst även om det är mer troligt att de röstar på sitt eget budgetförslag som förra året.

Med kristdemokraternas ärliga uppsyn behövs naturligtvis inte lagar som tvingar dem att öppet redovisa vilka företag och organisationer som donerar pengar till partiet. Även om det skulle vara så att samma kyrkor som donerar en liten slant till kristdemokraterna åtnjuter möjligheten att ta emot avdragsgilla donationer så kan detta kanske i slutändan betyda att dessa kyrkor kan donera en större summa pengar just till kristdemokraterna som en direkt effekt av skatterabatten.

De som kan känna sig speciellt glada idag är alla äldre sjuka som röstade på Kd, de kan se att partiet verkligen gör deras röst hörd i regeringen. Detta medför att de slipper att oroa sig för pengarna och kan koncentrera sig på att få en bättre hälsa.

Uppdatering den 13 januari 2012

Livets ord vinnare på KD-reformen

Annonser

0 Responses to “Härligt att Kristdemokraterna står upp för pensionärerna.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
september 2011
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: