Kindberg-Batra fjäskar för Mp.

Det verkar som att Moderaterna hoppas se i Mp ett parti som skall rädda alliansen och Kindberg-Batra ger en synnerligen fjäskigt välkomnande till den nya gruppledaren Gunvor G. Ericsson.

Kindberg-Batra beskriver den politiska verkligheten på ett sådant sätt Rödgröna samarbetet är upplöst och Miljöpartiet är därmed fria att samarbeta med Alliansen. Nu är det inte så lätt för även om samarbetet är upplöst så röstade folk på ett parti som förbundit sig att samarbeta med sossarna och Vänstern. Miljöpartiet förstår hur deras väljare ser ut och vet ganska väl att de inte kan sätta sig i knät på moderaterna för det är som att tigga om att tappa 4 till 5 procentenheter.

Detta betyder inte att de inte kan samarbeta med alliansen utan det betyder att det kostar i riktig politik på bordet för att miljöpartiet skall stötta alliansen. De kan inte ställa krav på miljöpartiet att foga sig utan de måste ge mycket politik tillbaka. Borgarna kanske minns de tuffa budgetförhandlingarna som Sossarna har haft med miljöpartiet under åren och det är en sådan resa som alliansen har framför sig om de skall prata med Miljöpartiet.

Mehmet Kaplan är inte ny i riksdagen men det bör noteras att även om Gunvor G Ericsson är gruppledare så är hon det tillsammans med Mehmet Kaplan i bästa språkrörsmanér. Men jag antar att det är underförstått att Kindberg Batra är fullt medveten om detta även ifall detta inte nämns i av fru Kindberg-Batra.

Jag känner mig lite tveksam över Kindberg-Batras nämnande av de ekonomiska läget som detta som enskild orsak skulle vara ett skäl för Mp att vara mer medgörliga med Alliansen.

Det ekonomiska läget i sig är inget enskilt skäl för att miljöpartiet skall bli mer medgörliga till alliansen, och så är det så att det inte är miljöpartiets val. Valet ligger hos Reinfeldt. Just nu har han valt en linje där minoritetsregeringen inte skall samarbeta med någon och få igenom sin politik med hjälp av Sverigedemokraterna.

Finns ingen kontinuitet i detta och om moderaterna menar allvar med att det är dåliga tider och inte vill riskera att bli fällda av Sverigedemokraterna i omröstningar då söker man ett längre samarbete med miljöpartiet som sträcker sig fram till nästa val. Det blir svårt att förhandla med miljöpartiet för det innebär att man få ge ifrån sig makt och ta bort en del allianspolitik och ändra politisk riktning så minoritetsregeringen får bedöma om det är värt det.

 

Annonser

0 Responses to “Kindberg-Batra fjäskar för Mp.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
september 2011
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: