Franchell får gärna lägga fram hela orsaken till att Mp samarbetar med M i just denna fråga.

För det första måste jag säga att Franchell har rätt när hon skriver att Mp har en del att förklara för sina väljare (text till bilden i artikeln, en resevation där att de orden kan vara ABs formuleringar och inte hennes), och hur man än vänder och vrider på detta så kommer Mp att förlora några procentenheter på sådana här uppgörelser och dessa personer kommer att ta ett steg till socialdemokraterna eller i vissa fall även Vänsterpartiet.

Situationen handlar om att välja mellan pest och kolera, och om man minns vad Wetterstrand sa efter valet att de skall blockera Sd i frågor där de önskar inflytande då finns det en logik i Mps förfarande. Samtidigt finns det en press från alliansens sida att inte få Sd att bestämma just i invandrarfrågorna, men om man ser medias och borgerliga framförallt Moderata företrädares utspel så önskar de mer samarbete med Mp.

Jag tycker det är rätt att Mp agerar för att blockera Sds inflytande i frågor som står Sd mycket nära. Samtidigt är jag knappast förtjust i att samarbetet blir med M och Alliansen. Men det finns andra som inte är förtjusta heller, till exempel Centerpartiet som vill vara alliansens gröna röst hur det nu skall gå till när man envisas med att krama kärnkraften.

Jag tror att det finns en medvetenhet inom Miljöpartiet där man vet att ett utbrett samarbete med M kommer att göra att folk byter bort Mp mot något annat parti mer till vänster. Jag tycker det är överdrivet av Franchell att påstå att Miljöpartiet gör allt för att tillfredsställa Reinfeldt. Som bevis för att de inte gör allt för att tillfredsställa Reinfeldt får jag lyfta fram mötet som språkrören hade med Reinfeldt för några veckor sedan där Reinfeldt bara ville veta en enda sak. Hur Mp ställde sig till jobbskatteavdraget. Aftonbladet skriver om detta där det framgår att orsaken till att Jobbskatteavdraget inte blir av handlar om att Reinfeldt inte fick majoritetsstöd för detta. Ingen annan orsak.

Frågan är vad man skulle gjort istället. Stenhårt blockera alla uppgörelser med alliansen av princip vilket skulle medföra att Sd fick verkligt inflytande över invandringspolitiken.

 

Annonser

1 Response to “Franchell får gärna lägga fram hela orsaken till att Mp samarbetar med M i just denna fråga.”


  1. 1 multikrati 20 september, 2011 kl. 19:45

    Själv hoppas jag att Mp återgår till sin ursprungliga etikett; utanför blocken. Miljö och vänster är för mig inte alls synonymt.


Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
september 2011
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: