Symboliskt viktigt att vänstersidan av Svensk politik fysiskt sätt inte står på samma sida som Sverigedemokraterna.

En bild säger mer än tusen ord sägs det, och sossarnas och vänsterns vägran att bli förpassade till samma grupp som sverigedemokraterna i en debatt i TV har ett viktigt symbolvärde. Agenda ville att partierna skulle står 4 mot 4 på olika sidor.

Eftersom Sd är ett högerparti som stödjer över 90 % av alla alliansens förslag när de får vågmästarpostion så borde Sd flyttas till allianssidan eftersom de har så många gemensama beröringspunkter.

Hade Agenda valt att flytta Åkesson till en plats där de syntes tillsammans med allianspartierna då hade allianspartierna protesterat högljutt. Eftersom Folkpartiets Björklund anser att sossarna och Vänstern beter sig barnsligt så kan väl han ställa upp frivilligt att dela bildruta med Åkesson i TV. Han argumenterar att i riksdagen möts de hela tiden men det är inte grupp för grupp utan alltid företrädare mot företrädare.

Andra som skriver om detta

Ola, Peter, krulli, Peter, Karamelltanten, Niklas, Niklas, Laakso,

Till Kellberg som skriver att han förstår inte med det enkla argumentet att alla partierna inklusive Sd är oppositionspartier och då borde inte vara ett problem så är det faktist så att Alliansen medvetet får igenom stora delar av sin politik men stöd av Sd , då borde väl Sd sitta på alliansens sida i debatterna för de är egentligen inte oppositionella till Alliansen. Nej tittarna är inte dumma men flytta över Sd till Alliansens sida så skall du se att alliansföreträdarna protesterar högljutt.

Att få bilder där Juholt står brevid Åkesson i en debatt och ställa den mot allianspartierna som står sida vid sida kan lyftas ur sitt sammanhang och användas flitigt av tidningar som till exempel expressen under åren fram till valet med rubriker där man smetar fast Sd vid socialdemokraterna. Jag kan tänka mig en situation några veckor innan valet och opinionen kanske inte är så bra för alliansen då kan man ta fram ett sådant bildmaterial och använda det i slutetappen av valrörelsen. I valet tog Odell och Sven-Otto fram tobleronen och viftade med den mot Mona när Alliansen hade dåliga opinionssiffror innan valet.

Som sagt en bild säger mer än tusen ord och man kan också använda bilder för att ljuga ihop ett sammanhang som inte finns där från början.

 

 

Annonser

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
oktober 2011
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: