Antipolitik – när den ohämmade kärleken flödar för den politiska ledaren.

Antipolitik handlar om att flytta fokus från de politiska idétänkandet och de politiska förslagen till politikern som person där man bedömer om denna person går att lita på eller om han/hon ljuger. Det blir en bedömning av ytan som blir någon typ av standard för om personen är valbar eller inte. I ett massmedialt samhälle som vi har idag så skapas det ett mediabrus där endast udda saker sticker ut. Om man skall sticka ut som politiker så bör man kanske göra detta på ett positivt sätt.

Det är katastrofalt när en person som skall uppfattas som en framtida ledare för detta land har så lite förstånd innanför pannbenet att han ser att han får för mycket bidrag varje månad men också att detta tydligen har fått hålla på sedan 2007. I grund och botten så struntar jag i om han gjort detta med avsikt eller inte. Hade det varit någon av oss vanliga dödliga som råkat slarva oavsiktligt och fått för mycket i bidrag då hade man blivit jagad med blåslampa. Eftersom reglerna för riksdagsmännen ser ut på ett visst sätt så finns det tydligen ingen juridisk grund i reglerna som tvingar riksdagsmännen att betala tillbaka.

Man skall hålla koll på sådana grejer och man skall inte behöva någon intern socialdemokratisk morsa som går igenom varje riksdagsmans ifyllningar av papper när det gäller bidrag och ser till så de stackars riksdagsmännen fyller i blanketterna rätt. Det handlar om vuxna människor som förändrar rikets lagar. Det var längesedan som Juholt släppte blöjorna och han borde klara av att fylla i blanketterna på ett korrekt sätt. Försvårande omständigheter är att han inte förstått att det varit något fel i nästan 5 år. Han tar emot en bekräftelse i form av ett brev där det står tydligt hur mycket pengar han får till att betala hyran. Visserligen är det en Centerpartistisk riksdagsman som gjort precis samma sak, jag nämner det bara utan att vilja flytta för mycket fokus bort från sakfrågan för jag tycker inte att det förmildrar och jag nämner det inte i syfte att bortförkla och flytta fokus bort från detta.

Som jag skrev i min förra bloggpost så tycker jag själv att det är ointressant vilken kritik som riktas mot Juholts klantigheter när det kommer från ett borgerligt håll som består av personer som aldrig någonsin kommer rösta på sossarna, jag tror tyvärr att folk som röstat borgerligt och har funderat på att gå över till sossarna i nästa val stänger den dörren. Sossarna får väl hoppas att folk inte väljer parti baserat på andra saker än antipolitiska argument, för i grund och botten har inte detta någonting att göra  med själva politiken som förs fram av socialdemokraterna efter mycket bollande mellan personer inom socialdemokratin, men för tusan vem bryr sig om en skuggbudget när de har en Juholt som skymmer sikten och traskar runt i massmedial dynga som han själv har skapat?

Grovarbetaren sitter i bychan stoppar in en prilla i munnen och slår näven i bordet och svär rejält över Juholt. Ensamstående mamman hämtar sin tvååring på dagis och ser flyktigt krigsrubrikerna om Juholts slarv, hon suckar och funderar på om hon skall strunta i att rösta i nästa val för de representerar ju inte henne ändå.  Johan Westerholm (s) pratar med en känd folkpartistisk riksdagsman i telefon, som inte kan sluta skratta när hon hörde hans röst, Högberg (s) står på torget i Vimmerby och vill prata om socialdemokraternas skuggbudget, men det enda som folk vill prata med han om är Juholts hyra.

Juholt är just nu dyngspridaren och det är gräsrötterna i partiet att vissna. Han talade om en politik där han ville ge barnen vingar så de kan växa, men just nu levererar han en politik som klipper vingarna och får de sina i partiet att krasha mot marken. Juholt har en väldig lång resa framför sig i media som kan liknas vid ett gatlopp, men en resa som han borde avsätta tid åt och detta väldigt snart är att resa runt till varje socialdemokratiskt partidistrikt i landet och personligen be om ursäkt för att ha skapat denna situation och rensa luften inför lyckta dörrar. En process som antingen kommer att skilja honom från partiledaruppdraget eller synkronisera rörelsen att jobba åt samma mål.

Det är synd att så lite tid blir över för att prata om politiken med tanke på att socialdemokraternas budget bygger på en grundidé som riktar sig åt att skapa jobb. Hur stimulerar man ekonomin ? Det är den frågan som måste följas upp med ett konkret och effektivt svar.

På ena sidan har vi alliansen som lägger fram förslaget om restaurangmomsen, Borg som är ekonom vet mycket väl att det är ett mycket ineffektivt sätt att stimulera ekonomin. Men de 5 miljarderna handlar inte om att skapa jobb även om det är argumentet som lyfts fram utan det handlar om att blidka centerpartisterna som hade det som en viktig valfråga, men också bereda väg för ett djupare framtida samarbete med Mp som också gillar denna fråga. Om Mp tjusas för mycket av alliansens locktoner så kommer det betyda att folk som identifierar sig som vänster inom Mp kommer att lämna partiet och kanske till och med hamna hos socialdemokraterna ifall de kan se förbi dyngspridare Juholt.

Utbildning, byggande och infrastruktur är områderna som sossarna vill satsa på, dvs att skattepengar går in och försöker dra igång de ekonomiska hjulen när de privata initiativen står passiva och väntar på bättre tider. Den ohämmade kärleken för den politiska ledaren som tokis kanske hade sagt flödar knappast över juholt. Jag kommer tänka på en textrad från en av Kapten Röds sånger en reaggie artist från Göteborg. Ju mer de spottar på mig, desdå snabbare kommer jag att blomma. Jag har ingen aning om ifall Juholt kommer att blomma ut efter detta, det kanske är mer lämpligt att han lämnar sitt uppdrag ? Gödsel får ju också saker att blomma efter ett tag men det luktar knappast gott.

Andra som skriver om samma sak

Johan,  Högberg,  Anna, Kalle, Göran, Jenny, Peter-Jaan, Jenny, Emil, TT, anonym (DN), anonym (DN), Johan, HBT-Sossen, Bengt, Ronny, Bengt, Sandro, Sven-Erland, Erik, Rebecca, Anna, Stig-Björn, Josefin, Anna, Malin, TT, anonym (DN), Erik, anonym (DN), TT, TT, Kalle, Kristoffer, Lena, anonym SvD, Olof, Linda, Eva, Mårten, Kent, Lena, Sven-Erland, Norah,

Jag redigerade en länkning där dalademokraten tydligen tagit bort artikeln som Göran skrev om antipolitik.

Annonser

1 Response to “Antipolitik – när den ohämmade kärleken flödar för den politiska ledaren.”  1. 1 ”Business as usual” för Juholt. « essbeck Trackback vid 11 oktober, 2011 kl. 20:46

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
oktober 2011
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: