Den som har en egen övernattningsbostad i Stockholm kan få ersättning för den med högst 7000 kronor per månad.

Textraden som är rubriken kommer från Sveriges Riksdags hemsida som beskriver riktlinjer för Riksdagsmän när det gäller boende. De har nyligen uppdaterat sidan så du kan inte läsa de rader nu utan du får titta på den elektroniskt sparade versionen av sidan.

Har Juholt läst detta och lämnat in papprerna efter de premisser som står då är det riksdagskansliets uppgift att se till att han får rätt ersättningsnivå, men visst jag förstår argumenten, han borde kanske anat att någonting har varit fel. Jag är helt säker på att det finns fler som suttit i riksdagen sedan 2007 som gjort precis samma misstag.

Nu kommer inte bli en buller och bång drev mot riksdagskansliet där man jagar tjänstemännen för att fråga dem varför de har varit så otydliga. Det är deras jobb att veta reglerna och tillämpa dem på rätt sätt, det är inte meningen att riksdagsmännen skall behöva gissa hur reglerna ser ut utan de skall klart och tydligt få riktlinjerna presenterade för sig. Har de följt riksdagskansliets riktlinjer till punkt och prickar då har riksdagsmännen ryggarna fria.

Erik Berg skrev om det först på facebook, och Peter sammanfattar det bra, och jag konstaterar att Juholt är ”off the hook” när det gäller just detta, det är riksdagskansliet som bär ansvar för att ha betalat ut för mycket pengar till Juholt.

Det är helt rätt att JO anmäla riksdagskansliet, det är dem som har varit otydliga i sin kommunicering till riksdagsmännen när det gäller detta.

Annonser

0 Responses to “Den som har en egen övernattningsbostad i Stockholm kan få ersättning för den med högst 7000 kronor per månad.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
oktober 2011
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: