Nej inte boycott av tidningarna, lyft istället fram bra exempel på nyhetsartiklar.

Till skillnad från Calle Fridén så tror jag inte på en boycott av de borgerliga tidningarna, jag tror på att lyfta fram bra artiklar som fokuserar på de politiska frågorna där man kan se ett idépolitisk resonemang i artiklarna. Det finns ett antal s märkta tidningar som är små och spridda ute i vårat avlånga land där man skriver om politik från ett socialdemokratiskt håll.

S märkta bloggare är dåliga på att lyfta fram bra artiklar från de s märkta dagstidningarna som finns på nätet men de är överväldigande duktiga på att börja resonera i en politisk fråga efter att ha sonderat dagens DN, SvD, Expressen och Aftonbladet. Detta är att förlora initiativet i diskussionen för man låter de borgerliga tidningarna bestämma utgångspunkten från var man skall börja debattera en politisk fråga.

Det är som att alltid vara i svaromål där man regerar på någon ledare som kommer från DN eller SvD eller någon annan debattartikel. Calle Fridén konsumentmakt där han föreslår att inte prenumerera på DN eller SvD (vem gör det om man ser sig själv som politiskt vänster ?), eller köpa kvällstidningarna och sedan ha scriptblock på deras sidor. Visst kan man göra så men att inte göra något blir att fokusera på något som man inte skall göra. Bättre i så fall att göra till en vana att köra ett svep på nätet där man inkluderar alla sossetidningarna som finns, det är ett tiotal. Gör man det till en vana och hjälper till att öka traffiken hos dem så hjälper man dem att få mer annonsintäkter och då kan de i längden bygga ut sina resurser.

Men jag vill komma tillbaka till det att jag är inte för en boycott av de borgeliga tidningarna men man kan vara extremt selektiv och ta vara på artiklar som sysslar med sakliga och faktabaserade resonemang. Artiklar som handlar om politiska idéer där man för resonemang på konkreta grunder. Artiklar som inte handlar om personfixering utan handlar om funderingar på hur man vill förändra det nyvarande politiska landskapet.

Så jag skickar detta resonemang vidare till socialdemokratiska bloggare för att se vad de tycker om detta.

Martin Moberg, Röda Berget Peter, Johan Westerholm, Högberg, Alliansfritt, Peter Andersson, Krassman, Roger Jönsson, HBT-sossen, Sommestad,

Lista på socialdemokratiska dagstidningar som också finns till höger i bloggrollen, klicka på dem läs dem, länka till dem och använd dem när ni bloggar.

Annonser

2 Responses to “Nej inte boycott av tidningarna, lyft istället fram bra exempel på nyhetsartiklar.”


 1. 1 Fredrik Lidby 15 oktober, 2011 kl. 18:12

  Jag tycker du har uttryckt dig bra, om det betyder något för dig,

  ” Artiklar som handlar om politiska idéer där man för resonemang på konkreta grunder. Artiklar som inte handlar om personfixering utan handlar om funderingar på hur man vill förändra det nyvarande politiska landskapet.”

  Kan inte mer än instämma, tycker jag har uttryckt det i min blogg också.

  Du ville jag skulle läsa en artikel av/om Jenny Madestam förra veckan, hittar inte den nu. Vet du vilken det var?

  /Fredrik i Sollentuna

  • 2 essbeck 16 oktober, 2011 kl. 02:24

   Hejsan Fredrik. Det var inte en artikel skriven av Madestam utan en där hennes synpunkter togs med och reflekterades över.

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/madestam-det-ar-en-mellanstadiementalitet

   Från artikeln
   —-

   ”Att inte kunna sitta vid samma bord som vissa kan ses som konstigt”, säger Jenny Madestam

   Jenny Madestam håller med om att det rent bildmässigt hade kunnat signalerat två lag som står emot varandra. Men hon menar att det hade kunnat avhjälpas genom att ännu tydligare ta ställning emot Sverigedemokraterna i debatten.

   – Nu kan det uppfattas som barnsligt och som en mellanstadiementalitet att inte kunna sitta bredvid vissa personer, säger hon.

   Det här kan påverka förtroendet från väljarna: Sverigedemokraterna gynnas genom att de framställs som martyrer, och den redan svajiga synen på Håkan Juholt kan bli ännu sämre, enligt Madestam.
   —–


Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




oktober 2011
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: