”Det är EUs fel att Grekland i praktiken fattar beslut om eurons och EUs framtid”

En liten titt på S märkta tidningar den 3 november 2011.

Först denna
Landstinget i Blekinge höjer skatten.

Orsak, hälso och sjukvården är eftersatt.

Argument.

Det är inget självändamål att höja skatten, alternativet är att kvalitén på sjukvården försämras.
—-

Andemeningen i denna artikel är att om mer pengar skulle satsas på landets idrottsföreningar och kultur skulle vi få ett mjukare samhällsklimat.

Jag tror det stämmer. Det kan vara skillnaden mellan att förortskillen hamnar i gäng som bara drar runt och istället är med och utvecklar ett intresse de tycker är kul.
—-

När bankerna misslyckas så skjuter de problemet till kunden som får plocka upp notan.

Jag tror ju själv mycket på ett oktogonen liknande system som tvingar bankerna att tänkta långsiktigt och gör automatiskt att de inte tar risker som är baserade på spelteorier.
—-
Från artikeln

”När studieavgifterna infördes var ett av argumenten att ?svenska skattebetalare? inte skulle betala för utländska studenters studier. I det argumentet finns inbyggt en teori om att fria studier för utomeuropeiska studenter är ett slags bistånd till fattiga som vi inte längre har råd med. Inget kan vara felaktigare. Sveriges industriella framgångssaga bygger på ?öppenhet för internationella influenser?, skriver Bennet och Ekholm. Precis så är det. Öppenheten mot utomeuropeiska studenter är inget biståndsprojekt. Avgiftsfria studieplatser är en kompetenshöjande investering. ”

Så allianspartiet har tagit bort en mekanism som bidragit till Sveriges tillväxt med fördomen att det är bistånd till fattiga.

Att studenter vill komma hit kan vara värdefullt även om de flyttar hem igen efter avslutade studier för de skapar ett kontaktnät som kan bidra till framtida affärsförbindelser som skapar jobb och tillväxt för Sverige.

Greklands folkomröstning en snilleblixt.

När jag läser den artikeln så tycker jag fortfarande att det är rätt att de röstar om detta, det är grekerna som skall gå igenom stålbadet då skall de också få bestämma hur de vill ha det. EU som konstruktion är uppbyggt som det Polska riket som blivit ”pappa” till begreppet ”Polsk riksdag”, alla delar av det Polska riket hade vetorätt i alla frågor och när det inte passade dem själva allierade de sig med angränsande riken utanför det polska riket.

EU är lite samma sak, varje nation står sig själv närmast och när det blåser kärva vindar så ser man om sitt eget hus först.
—–

Argument från S tidning för att Stasiarkiven inte skall öppnas.

Man kan inte veta om de utpekade i Säpos arkiv var spioner utan det kan handla om att de var dubbelinformatörer eller utsatta för utpressning.

—-

Friskolor tycker inte att eleverna behöver tillgång till bibliotek för att man har tillgång till internet.

En till om greklandskrisen. Självklart skall de folkomrösta om det och jag håller med.

De sista orden i artikeln är träffsäkert.

”Grekland och dess folk måste få fatta beslut om sin framtid. Det är EUs fel att Grekland i praktiken fattar beslut om eurons och EUs framtid. För det är EUs fel att valutaunionen är så dåligt konstruerad att den inte klarar av påfrestningar från ens ett mindre medlemsland. En valutaunion som ser ut så borde ändras eller avvecklas. ”

@Moberg, @Peter (röda berget), @Högberg, @Tokmoderaten, @Johan W., @Alliansfritt, @Peter007, @Kent(M), @Thomas(M), @Sebastian, @Jinge, @Moderatkaramellen, @HAX, @Krassman, @HBT-sossen, @Marika, @DHE(M), @Svensson, @Troberg, @Ankersjö(C), @Laakso, Bjereld(S), @Jämlikhetsanden, @Hedin(C), @Opassande, @Annarkia,

Annonser

0 Responses to “”Det är EUs fel att Grekland i praktiken fattar beslut om eurons och EUs framtid””  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
november 2011
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: