Vinnarskallen Juholt.

Jag tycker det är bra att Juholt är en optimist för det kan betala sig väl i längden. Jag minns ett stycke från intervjun hos Skavlan där Juholt säger något i stil med att han låter inte sina barn vinna över honom i spel bara för att de är barn utan de får vinna bara om de är bättre. Kanske en upprörande inställning hos en del men jag tycker att man skall vara så rakt på och hela tiden försöka hitta en väg för att nå resultat.

Ett annat resonemang som också kommer från Skavlan intervjun handlar om att när han är i Stockholm så är han inte där för att få en massa kompisar bland sina arbetskollegor utan det handlar om att jobba och uppnå resultat. Han vill ha de folk omkring sig som han tror är bäst för uppgiften vilket innebär att han gärna inte plockar bort folk som kanske inte tycker om han personligen utan tar med dem som en del av att samla alla de bästa kompetenser som socialdemokratin kan bringa fram. Så firma Ö och Ö kan få vara med på ett hörn även om de inte verkar superentusiastiska över Juholt.

Det behöver inte heller vara en kris ifall socialdemokraterna blir ett parti runt 20-25 % i nästa val för det handlar om hur majoriteten ser ut mellan höger och vänsterblocket i Svensk politik. Om moderaterna blir ett parti runt 35 % och de växer på bekostnad av de andra borgerliga partierna så gör det varken till eller från, men det kan skapa en situation där något av de tre alliansdvärgarna trillar ur riksdagen.

I grund och botten kommer striden om makten handla om socialdemokraterna mot alliansen i nästa val 2014. I och med att alliansen som företeelse växer sig starkare i folks medvetande så suddas varje individuellt parti i alliansen ut och tynar bort. Detta kommer att bli ett jättestort problem för dessa fyra partier och det kommer inte ens att räcka att de står var för sig och berättar vad de vill skall ske med politiken för det har egentligen ingen betydelse därför att den gemensamma överrenskommelsen mellan de fyra borgerliga är det som gäller.

Jag tycker att det är helt i sin ordning att PR sossen Nordström tycker att socialdemokratin förlorat kompassen, med tanke på hans eget förhållningssätt i det förflutna att verka inom socialdemokratin på uppdrag av Svensk Näringsliv försöka förändra socialdemokratin att göra mer som Svenskt Näringsliv önskar. Vem skriver han för denna gången ? Är det hans egna ord eller skriver han för klients räkning ?

Hursomhelst, det handlar inte om Nordström, andra tidningars åsikter, eller politiska motståndarnas åsikter utan det handlar om att partiet företräder sina medlemmar och att de har en politik som är representativ för de 100.000 medlemmarna som sossarna har. Tar man fram någonting efter att sonderat terrängen inom det egna partiet och man vet med så stor säkerhet som är möjligt att man ligger rätt trots att högermedia och högersossarna kommer såga politiken jämsmed fotknölarna då kommer man vinna valet 2014. Har man inte gjort hemläxan så kommer man få stryk i 2014 års val.

Det handlar om att tro på de idéer man kommer att föra fram som socialdemokratisk politik i nästa val. Det handlar om att sticka ut hakan och boxas som Muhammed Ali när han var i sina dagars glans. Om det är någon som kan göra detta så är det just Juholt. Vinnarskallen som hatar och förlorar men samtidigt kan ta mycket stryk i nyhetsmedia. Det handlar också om att vinna för att man är bäst på att övertyga folk att den egna politiken är bäst.

Juholt är den i särklass bästa retorikern bland alla partiledarna så ju mer han får prata politik ju mer kommer han att vinna. Borgarnas chans med deras allierade media handlar om att prata om allt annat än politik när det gäller Juholt. Det handlar om att förmedla bilden att saker som händer utanför partiledarens politiska sfär har betydelse för politikens utformning.

Socialdemokraterna kommer aldrig vinna några val om de tar en linje där man följer Moderaterna, följer PR sossar som är betalda av Svenskt Näringsliv eller följer opinionen. Socialdemokratin måste gå in och sätta agendan så att resten tvingas att följa socialdemokratin. Att släppa dialogen med alliansen och deras företrädare borde vara att föredra så länge som möjligt för det är inte dem som socialdemokraterna skall övertyga om politikens innehåll, utan dem som går och röstar.

Som sagt, om Socialdemokraterna gör sin hemläxa och får fram en konkret politik som vilar på en majoritet i partiet och detta är sant då vinner man rösterna och man kommer då att stå på vinnarnas sida efter valet 2014 med vinnarskallen Juholt vid rodret.

Annonser

0 Responses to “Vinnarskallen Juholt.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
december 2011
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: