Gnäll Borg bankar till bankerna verbalt men vill inte lyfta ett finger för att fixa problemet.

Detta är inget nytt. Borg riktar kritik mot bankerna för ett beteende som han anser att de inte skall ha. Det blir luftpastej av det hela men utan att ta till någon form av handling.

Denna gång handlar det om att de inte sänker räntorna. Men ok, vi har en statligt företag som heter SBAB som verkar inom bank branchen. Istället för att klaga på att de andra bankerna beter sig på ett visst sätt så kan man se till att SBAB beter sig på ett sätt som man anser är lämpligt. Då avhjälper man också en situation där kartellbildning i prissättningen sker. Det är ju så att om konkurrensen inte fungerar då får kunden lida och betala ett överpris.

Jag tror det handlar om för regeringen att profilera sig som någon som upprört ställer sig bakom krav som många har, i detta fall sänkning av boräntorna. De klär i sig åskådarens roll, mannen på gatan med mycket lån som har det pyrt just nu och vill visa att de står på deras sida. De vill inte lyfta ett finger för att göra något, men stå där och låtsas sympatisera.

 

Annonser

0 Responses to “Gnäll Borg bankar till bankerna verbalt men vill inte lyfta ett finger för att fixa problemet.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
december 2011
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: