Johan Ingerö tycker att Jonas Sjöstedt skall flytta till en sliten trerummare i betongförorten.

Det är ju jättebra att Johan tipsar Jonas om att det går att köpa eller hyra en lägenhet om man så önskar. Han hänvisar till att Jonas och hans hustru antagligen har råd och därför kanske borde de göra just detta.

Men tänk om de inte vill det då ? Det handlar om en kompromiss mellan Jonas och hans fru och Johan Ingerö tittar på situationen som om Jonas ensam bestämmer allting. I diplomatbostaden får de tydligen bo i 7 år, sedan blir det att flytta och det kanske är den bästa lösningen för dem just nu, tills de hittar något annat. Sett ur Jonas perspektiv och hur den stor Stockholm är jämfört med New York eller Brussel så blir det som att flytta från Storstaden till den lilla byn, och där står Johan och berättar om byns olika marknader och visar tydligt var dessa marknader är.

Jag misstänker att Jonas boende kommer att bli en följetong i media, en i grunden helt ointressant följetong sett ur ett sakpolitiskt perspektiv, men samtidigt är väl knappas Johan sugen på att ingående djupanalysera vänsterpartiets politik. För då gör man ju den politiska motståndarens politik synlig och det skall man helst undvika. Om de borgerliga media skall skriva om sina politiska motståndares politik så handlar det om att ridiculisera motståndarna (detta är inget ord egentligen men jag lånar det från engelskans ridiculous), då kanske det passar bra att skriva om Jonas boende som om det hade politisk betydelse.

Det handlar också om att politiskt försöka göra Jonas Sjöstedt till mannen som inte längre är vänster så att väljarna skräms bort av mannen som bor på Karlavägen. Mannen som också har ett hus i Umeå där han bor när han inte jobbar i Stockholm. Jag tror Jonas kan göra nytta i ”M-land” där hans grannar kan komma över sina fantasifulla förvrängningar av vad Vänsterpartiet är och kanske inte associera knuta an skuld till vänsterpartisterna över saker som de inte har något ansvar över, alla dessa diktaturer under kommunismens slöja med alla mord och avrättningar som oftast pratas om i samma andetag som man pratar om Vänstern. Visst man behöver inte tycka om andra partiers politik, dvs partier som man inte själv röstar på men man behöver inte måla fan på väggen heller när man pratar om sina politiska motståndare.

Gärna de direkt politiska sakargumenten som grund för att avfärda ett parti, det är där det politiska samtalet borde ligga men sällan gör.

Tydligen anser Ingerö att Vänsterpartister med fru som är diplomat med små barn hör hemma i en sliten trerummare i en betongförort. Det är hans bild av folk som ligger till vänster. Kanske stämmer på vissa men inte på alla.

Jag hade en riktigt bra diskussion med Johan W. i hans kommentorsfält. Det handlar om hur man kan förändra och få bort politiker som saknar folkligt stöd.

Nu är det ju så att partierna själva bestämmer listorna till valet med en rangordning och kryssar man på en kandidat så kanske den flyttas upp ett steg och blir personvald. Jag tror det är bättre att släppa detta helt fritt så tillvida att partierna fortfarande kan bestämma rangordningen på listan men visar det sig att en kandidat längre ner på listan har mer kryss borde denna komma upp på listan.

Säg att man inte kryssar på listan, då kan man göra så att det räknas som ett personvalskryss på den person som står längst upp på listan. Partiet har fortfarande makt där man kan bestämma vem som får vara på listan och vem som inte får vara på listan.

Så tycker jag det borde förändras för då får man representanter som är valda av folket. Det är motvilligt jag resonerar på detta sätt för jag anser att politiken skall handla om det politiska innehållet, detta flyttar ju fokuset mer till personerna och kanske längre bort från ideolgierna. Men jag tycker att fördelarna överväger nackdelarna.

 

 

Annonser

0 Responses to “Johan Ingerö tycker att Jonas Sjöstedt skall flytta till en sliten trerummare i betongförorten.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
januari 2012
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: