Svenska dagbladet har 59,5 miljoner skäl att inte attackera vänsterpartiet på grunden att det är för en jämnare fördelning av resurserna genom skattesedeln.

”Partiprogrammet har dock fortfarande en grumlig bottensats av ”ekonomisk demokrati” och tilltro till staten som frälsare.”

Orden är skrivna av en av ledarskribentena på SvD som nu vässat knivarna för att undergräva vänsterpartiets nya ledare.

Visst inget fel i det att en som skriver för en tidning som är oberoende moderat att skicka lite beska droppar till vänsterpartiet, men vad blir det för soppa som de kokar ?

Jo det handlar om en historiebeskrivning där man knuter an diktaturer och länder som inte längre finns till vänsterpartiet som om de på något sätt bär ansvar eller håller med om de typer av förtryckande system som de representerade under kommunismens slöja.

I ett sådant hopkok måste den ”oberoende moderaten” nämna, Sovjetunionen, Stalin, Chaves, Gaddafi, massdöd för att nå ideologins mål, Gorbatjov, Chrustjov, och en djupanalys av Sovjetunionens fall.

Detta skall tydligen på något sätt representera bilden av vad som är att förväntas av ett Vänsterparti i Sverige om de får politiskt inflytande över politiken sett från den ”oberoende moderatens” perspektiv. Visst, det går att göra samma historiebeskrivning av alliansen, med den skillnaden att jag gör någonting som är mer konkret där man tydligt kan se vem som är ansvarig.

Ansvar är ett av de orden som betonas väldigt mycket från alliansens sida och jag tycker det finns en poäng med att visa att alliansen inte skyr diktaturer lika mycket som rödgröna sidan och jag gör det med ett diagram.

Notera brytpunkten där vi byter regering 2006 och plötsligt förändras Sveriges politik när det gäller vapenexport till diktaturer, och dessa sympatisörer till alliansen skall skriva om hur avskyvärda diktaturer är när deras ideologi är mer tolerant mot diktaturer jämfört med ett regeringsunderlag där majoriteten handlade om V, S och Mp.

Lovisa Lamm har skrivit en bok om Nordkorea, i en intervju med Birger Schlaug berättar hon om boken och det finns ett intressant avsnitt som handlar om hur det gick till när Sverige öppnade ambassad i Nordkorea på 70 talet. Man skulle kunna tro att det var kommunister som var pådrivande för att Sverige skulle öppna ambassad i Nordkorea men i 70 talets röda Sverige var det faktist näringslivet som pushade på för att de såg goda förutsättningar att tjäna pengar inom gruvnärningen. Det öppnades en handelsväg med denna vidriga diktatur och det var bara ett företag som protesterade mot att Nordkoreanerna köpte varor av dem. Det var Tylö bastu som hade en VD som skrev en debattartikel där han protesterade mot att ett land vars ledare förtrycker sitt folk samtidigt skall handla lyxvaror.

Reaktionen blev att andra som idkade handel med Nordkorea eller hoppades göra detta tystade ner denna kritiken. Jag lyfter fram det som ett exempel för att peka på att när marknaden är pådrivande så bryr man sig inte om ifall de gör affärer med en motpart som är diktator och som lever i ett land där folket förtrycks.

Så tillbaka till den ”oberoende moderaten” som skriver en artikel där han knuter an Vänsterpartiet i Sverige med Stalin, kommunismen i den diktaturstaten, hur folk dog, så får man lätt bilden av att vänsterpartisterna i Sverige bär ansvar för vad som hände under Stalins styre. När Jonas Sjöstedt föddes hade Stalin redan varit död i många år, jag nämner det som en liten parantes och för att förtydliga hur dålig den kritiken är mot vänsterpartiet.

Svd som tidning må påstå att de är emot att ha ”staten som en frälsare”. Det är ganska överdrivna ord med tanke på att SvD i år får ett bidrag från staten på 59,5  miljoner kronor. Om de är så ideologisk hårt drivna som de uttrycker sig i skrift så borde de avstå från detta bidrag från staten eftersom de tycker inte om att vara en del av ett system där staten blir en frälsare som står för fiolerna.

Jag har aldrig sett ett sådant ideologiskt avståndstagande från SvD så jag antar att de tar allt det kan komma över i bidrag från staten utan några djupare ideologiska grubbler och blir då en del som genom sitt handlande sanktionerar bidragsberoende. Det kanske är trovärdigt att skriva medans man får pengar från alla som betalar skatt i detta avlånga land. Slår man ut det på varje person som bor i detta land innebär det att varje svensk ger 5-6 kronor till SvD genom skattesedeln.

Så den grumliga bottensats av ekonomisk demokrati som den ”oberoende moderaten” ser i vänsterpartiets partiprogram finns i arbetsrummet, på toaletten och i fikarummet i SvDs lokaler.

Kan notera att ”oberoende moderaten” avstår från att ta med kommunistkina i sin historieberättelse om hur många liv som kommunismen skördat, jag är helt säker att detta är men hänsyn till svenska företag som idkar handel med Kina. Man vill inte stöta sig med sin handelspartner ?

Annonser

1 Response to “Svenska dagbladet har 59,5 miljoner skäl att inte attackera vänsterpartiet på grunden att det är för en jämnare fördelning av resurserna genom skattesedeln.”  1. 1 Väntar storm i det politiska landskapet? | Annarkia Trackback vid 9 januari, 2012 kl. 15:00

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
januari 2012
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: