Bortbytingspolitik med M, Fp, C och Kd när det gäller tvångssteriliseringar.

Någonstans på vägen när det gäller kompromisser inom alliansen har moderaterna bytt bort denna fråga mot deras egna politiska frågor så frågan är vad moderaterna hade i den andra vågskålen som politiskt pris för att gå med på att det skall vara fortsatt tvångssterilisering.
Bortbytingar var i folktron för länge sedan barn som föddes men hade någon form av handikapp som gjorde att de inte såg mänskliga ut, då kunde man göra väldigt hemska saker med detta barn. Lämna det i skogen ett dygn så att djävulen som bytit bort deras riktiga barn skulle kunna byta tillbaka det barnet som egentligen inte var deras. Naturligtvis gjorde en sådan behandling att det stackars barnet i många fall dog.

Bortbytingspolitik kan liknas vid en kohandel där man kompromissar och fogar samman till en sådan politik att resultatet kan bli omänskligt och ungefär lika omodernt som den gamla folktron om bortbytingar. Och det är ännu värre när politiken artar sig på ett sätt att det inte har en representation med egentlig majoritet i riksdagen. Detta vi ser är baksidan av blockpolitiken där man av princip låser sig och säger att man bara skall samarbeta med sig själva.

Det går inte att som representant för ett parti som ”tvingats” gå med på denna uppgörelse säga att man inte tycker om detta. Det är en förhandlingsfråga och jag antar att det är Kd som drivit på denna fråga och de har givit stöd till de andra partiernas förslag för att behålla tvångsteriliseringarna vid en operation där man byter kön. Man har fått betalt i annan politik för att godkänna detta. Sedan kan man säga att det egentligen inte spelar någon roll vilket parti i alliansen som stoppat en moderninsering av lagen.

Den samlade uppfattningen på borgeliga sidan är att tvångssteriliseringar hör hemma i ett modernt Sverige, sedan kan man påstå att det inte förhåller sig på det sättet men det förändrar inte det gemensamma ställningstagandet hos de 4 allianspartierna. Det talas ofta om att man skall ta ansvar i politiken som ett slagord, det gäller alla överenskommelserna som man ingår så det går inte att distansiera sig från beslutet för man är ansvarig för att ha tagit beslutet.

Det är i grund och botten ointressant vad partierna tycker för man har förbundit sig till att lyda under alliansen och det är resultatet på pappret som räknas inte de åsikter man påstår sig ha som enskilda partier i de politiska frågorna. Senast något av de borgeliga partierna gick till val under individuella partiprogram var 2002, sedan dess har dessa partier i princip upphört i förmån för alliansen.

Annonser

0 Responses to “Bortbytingspolitik med M, Fp, C och Kd när det gäller tvångssteriliseringar.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
januari 2012
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: