Det finns ingen majoritet för ett jobbskatteavdrag, därför blir det inget jobbskatteavdrag.

Det skrivs att Reinfeldt flaggar för att det inte blir något jobbskatteavdrag år 2013, han hänvisar till att det måste vara ordning i de offentliga finanserna innan man vill fullfölja. I augusti förra året meddelade Reinfeldt att det inte blev något jobbskatteavdrag för 2012 och hänvisade då till det dåliga ekonomiska läget. Senare avslöjas det att Reinfeldt gärna hade önskat att genomföra ett jobbskatteavdrag 2012 eftersom han frågade Miljöpartiets språkrör om hur de ställde sig till ett jobbskatteavdrag och de sa blankt nej.

Så då fick han nej från Miljöpartiet, år 2013 har vi fortfarande samma mandatfördelning vilket betyder att alliansen under alla omständigheter inte har en majoritet i frågan vilket också betyder att det spelar ingen roll om de vill har jobbskatteavdrag eller inte. Jag tycker det är löjligt att påstå att man nu tar ansvar när det handlar om att de inte har någon majoriet. Man kan ta hur mycket ansvar som helst så länge man inte har makten att besluta i frågan.

Så frågan ligger öppen, hade de genomfört jobbskatteavdraget om de hade majoritet att genomföra detta ? Tittar man på det regeringsåren innan 2010 när de hade egen majoritet så var några av dessa år vid en tid då man visste att det låg dåliga år framför en. Trots de mörka framtidsutsikterna så genomförde man jobbskatteavdragen.

Men som sagt utan att ha egen majoritet i frågan som alliansen inte har kan vi aldrig veta om de hade genomfört jobbskatteavdraget eller inte, men att påstå att man avstår det när man inte ens äger majoritet för beslutet är på gränsen till korkat.

Det finns problem som hopar sig för Moderaterna och alliansen. Folk som röstar på Moderaterna gör detta för att de får någonting tillbaka som till exempel jobbskatteavdraget. När de plötsligt inte får mer skattesänkningar så kan de bli frustrerade och därmed fundera på att byta parti. Om man gör en med dramatisk resa som människa och går från en jobbsituation till arbetslöshet/sjukdom/pension där man plötsligt inte har någon kontaktyta med det bidraget som jobbskatteavdraget är då kan det bli i ljuset av den nya kärva situationen att de helt enkelt skippar Moderaterna och kanske till och med resten av alliansen för att de är personer som inte röstar på alliansen av politisk övertygelse utan för att de väljer för att det passar deras livssituation.

Att plötsligt som människa hamna på den andra sidan jobbet där de får bli en del av den gruppen av människor som betalar jobbskatteavdraget med sänkta inkomster och resurser som dras in på grund av att pengar inte finns längre då blir det svårt att lägga en röst på Moderaterna eller något av de andra allianspartierna i nästa val.

I grund och botten kan jag fundera på varför det blir några nyheter över någonting som inte skall ske. Reinfeldt pratar ju om något som inte kommer att genomföras. Men ok det handlar om att de lovade det i valet och nu kommer de inte kunna hålla detta för att de inte har egen majoritet i frågan.

Undrar hur moderater funderar över att Göran Persson och Fredrik Reinfeldt står på samma sida. Om Göran och Fredrik tycker att europapakten är en bra idé då måste det väl vara sant ? (ironisk)

Annonser

0 Responses to “Det finns ingen majoritet för ett jobbskatteavdrag, därför blir det inget jobbskatteavdrag.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
januari 2012
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: