Shalala utan pannkaksrecept.

Med lite inspiration från Johan W så gör jag min egen variant av den prikära situationen för att lufta och vädra ut. Jag har visserligen bidragit med ett pannkaksrecept som man kan göra i mikron men det känns överflödigt att upprepa mig här.

Varför skall jag försöka skriva om politik, något som jag är intresserad av när inte ens tomteblossen som sitter i toppen klarar av att göra detta. Det bästa är nog att ta ett steg åt sidan och beskåda vad som händer om man saknar underhållning på tv. Det kan låta konstigt att jag mot all förmodan och med all dynga som sipprar ner från de högre upp i den politiska hierarkin ändå kommer att rösta sosse i nästa val. De får se det som ett tröstpris och partiet kanske klarar 4 % spärren i nästa val. Jag stödjer inte den inkompententa trojkan som sitter i toppen av allt detta och med den lilla röst jag ger i valet så kommer jag se till att inte kryssa på någon som sitter i riksdagen. Jag anser att grundtankarna som socialdemokratin vilar på är bra och gångbara men det spelar ju ingen roll när det saknas politisk kompetens i toppen.

Dags att gräva fram lite gamla låtar. Det kan passa bra att komma i nivå med de omoderna i partitoppen genom att spela musik som är lika modern idag som socialdemokratin.

Men at work – Down under.

Down under passar bra som en beskrivning var sossarna är idag. Partylåt som såg dagens ljus 1982, en glad låt med massa tokigheter i videon. Påminner mig om ordningen och strukturen i socialdemokratin. Andra mindre hittar som detta band fick hade titlar som ”Who can it be now ?” på debutalbumet ”business as usual”, och senare fick de hits med sångtitlar som ”overkill” och ”Its a mistake”.  Det är väldigt mycket business as usual i sossarnas HQ. Det är inte elvis som sjunger och de har inte titlar så som ”wont back down”.

Hollänska Wengaboys blir nästa låt. Shalala, en låt som kom ut för nästa 20 år sedan och den är mycket mer i tiden än socialdemokraterna är som parti. Lite Shalala på morgonen, eftermiddagen och kvällen. Med tanke på att det är en cover där orginalet spelades in 1974 av the wynners, men en låt som var modern 1974 är nästan lite för modern för socialdemokratin anno 2012. För mycket Shalalala gör att tomteblossen i HQ lever lite i en ordning som liknar flumskolan.

Notera duellen i videon, det kanske är ett alternativ för hur man skall avgöra kampen om regeringsmakten, i någon typ av komisk duell. Men då blir det kanske inte så svårt att vinna över rajraj.

Nästa grej blir ett litet tips på hur Juholt kan undvika felskären i media, felskären som gör att han blir tvungen att prata om felskären långt och länge så att han sabbar för sitt eget parti för han kan inte utföra sin uppgift att kommunicera den icke synliga politiken. Tänk att varje laserstråle motsvarar ett felskär om han nuddar det. Inget Elvis, det blir för tungt och långsamt tempo. Glöm inte att stretcha.

Nästa låt kunde lika gärna varit inspelad i Mexiko där man kan bli brun om nosen och vila ut sig. Men denna videon är antagligen inspelad i Spanien. En sommardänga på ett språk som man inte förstår men det spelar ingen roll. Det skall vara lite lättsamt och glattigt och man skall bli lite glad när man ser videon. Det blir nästan som hjärntvättning för de sjunger samma sak, hela tiden, om och om igen. Utan lättsamhet och utan glattigheten och solskenet men bara ett lättsamt sorl från HQ som  kan uppfattas som politik, som han uppfattas som ingenting alls på ett kommunikationssätt som kan uppfattas som ett eget språk som vi vanliga dödliga inte förstår.

Honungsgrävlingen är ett riktigt råskinn, det lever i öknen där det springer runt och sätter sina spår i lanskapet, det fruktar ingen och vill det äta honung så springer det rakt på boet och ta för sig av honungen medans det blir stunget, den backar inte ur en fight med en kungskobra utan går rakt på och ta kål på ormen. Vad har detta med bloggposten att göra ? Ingenting. Men dessa textrader innehåller mer politisk relevans än vad socialdemokratin visat upp de senaste åren.Om man inte skall prata om politik, varför inte slå på stort, det behöver inte vara pannkaksrecept.

Bliss eller piss, bliss är ju mer att man blir till freds, lycklig och glad medans piss, ja det kan ni räkna ut vad det betyder. Bandet ville först kalla låten piss för att de var frustrerade, de hittade inte sin publik och de tog och flyttade från Nya Zealand till Australien och piss var låten där de skulle ge folk en känga. De gillade sången och det blev en stor hit och ironiskt nog hittade de en publik, skivbolagen insisterade att de skulle ändra det till bliss. Jämför man med socialdemokraterna så hittar de inte sin publik, men samtidigt presenterar de inte heller någonting som ger folk en anledning att gå från ett annat parti till dem. Det handlar om ren inkompetens från en liten grupp av människor som sitter i toppen och har gjort detta under en resa som sträckt sig 20 år och ibland mer än 20 år tillbaka i tiden en resa som tagit socialdemokraterna från 45 % till 25 %. Vanligtvis flyttar man bort folk som inte presterar men detta gäller inte i toppen hos socialdemokraterna. För mycket kompisgäng för att de skall kunna flytta bort en vän och detta blir mer avgörande för att de skall få stanna på sin post än att de visar resultat eller har kompetens.

Nästa klipp handlar om fotbollshistoria. VM kval England-Sverige 1988 (nog bäst att hålla sig till äldre klipp så det ligger i fas med det omoderna partiet), det var Glenn Hyséns match. Matchen som gav han smeknamnet bläckfisken på Wembley. Varför visar jag detta klippet ? Det handlar om inställning. Efter matchen kunde man läsa i tidningen att Glenn Hysén lär ha sagt att han hade blodsmak i munnen. Denna man som var fullblodsproffs och en förstklassig yrkesman inom det området som han var proffs i visar någonting som inte socialdemokraterna har idag. De har inte viljan, och känslan för att kämpa för varann. Hade Sverige haft ett lag 1988 fullt av personer som visserligen var kunniga men som inte hjälpte varann då hade det inte spelat någon roll ifall de hade haft Hysén i försvaret.

Här har vi ett parti, Socialdemokraterna som påstås byggas på demokratiska principer och soledaritet. Istället finns det ett gäng med misslyckade inkompetenta politiker som inte förstår politik. De sitter där som de suttit i många år under en tid när socialdemokraterna stadigt minskat med tiden. Som parti har man inte gjort någonting för att rätta till problemen. Dessa personer som har suttit länge i socialdemokratiska partitoppen fick ett arv från den äldre generationen, som de inte kunnat förvalta. Kan jämföras med en unge som växer upp och ärver en förmögenhet av sina föräldrar, när han har pengarna i sin hand så har han inte kompetensen eller förmågan att förvalta sin förmögenhet, istället konsumerar han upp pengarna och förlorar hela förmögenheten.

Varför kan jag peka på dem och säga att de är inkompetenta ?

Därför att de varit i ledande ställning under en tid när socialdemokraterna har backat kraftigt. De har papper på efter ett valresultat att folk inte tycker de är rätt personer. Ser man inte detta och sitter i sina slutna rum och kliar varandras ryggar och säger att man visst är bra och det är yttre omständigheter som är orsaken till dåliga resultat, då kanske man är fel person att vara där i första taget. Man bryr sig inte om vad som är bäst för partiet och man är mer intresserad av sin egen vinning framför partiets vinning. Och detta i ett parti som påstår att det byggs på grundtankar som soledaritet och demokrati.

Det är ingen självklarhet att socialdemokraterna själva automatiskt är bäst på att driva en politik som har sin grund i socialdemokratisk idepolitik. Kommer det något annat parti som tar upp stafettpinnen och levererar den politik som sossarna borde levererat då innebär detta att socialdemokratin till slut hamnar på historiens bakgård. Detta betyder inte att de socialdemokratiska politiska tänkandet dör med partiet.

Det är nog sågat från mig nu.

Det är intressantare att skriva om sakpolitik men det får bli en annan gång.

 

 

 

Annonser

1 Response to “Shalala utan pannkaksrecept.”Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
januari 2012
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: