Ser man till barnets bästa om man är för en lagstiftning som förhindrar barnet att bli till ?

Det är hela havet stormar i kommentatorsfältet hos SvD efter att KDs Hägglund skrivit att han motsätter sig en lagstiftning som tillåter ensamstående kvinnor att få hjälp att bli gravida med hjälp av staten. Där slänger han fram slagordet att varje barn har rätt till en mamma och en pappa. I de bästa världar ser det ut på det sättet att barnet har båda föräldrarna, eftersom KD ledaren betonar detta med rätten till en mamma och en pappa så är det lätt att läsa mellan raderna och se att för honom och hans moralgrund duger det inte med att ett barn har en pappa och pappa eller mamma och mamma.

Om det var så enkelt att familjer som består av en mamma och en pappa automatiskt utav denna fördelning blir dessa föräldrar som förser sina barn med en uppväxt som är barnens villkor och som får dem att växa och bli bra individer som vuxna, då hade allting varit frid och fröjd.

Nu är det inte så att ett barn som har en mamma och pappa och som lever tillsammans alltid får en uppväxt där de får en bra uppväxt utan barn kan fara riktigt illa trots att de har en mamma och en pappa som bor med dem.

Var jag försöker säga är att växa upp med en mamma och en pappa är inte automatiskt så att man får en bra uppväxt, och med detta vill jag också peka på att en person som är ensamstående med barn är inte automatiskt en dåligt förälder för sina barn.

När Kristdemokraternas ledare för fram sitt argument för att inte tillåta ensamstående kvinnor att få hjälp att bli förälder så påstår de att de tänker på barnets bästa. I verkligheten förneka de barnets rätt att få existera genom att vara för ett förbud eftersom är det förbjudet då blir inte barnet fött.

Så för Kristdemokraterna är det då bättre att förneka dessa barns rätt att födas för att de inte har en mamma och pappa.

Undrar vad Jesus sagt om detta, ett ställningstagande från ett parti som har konsekvensen att förneka barn att bli till för att deras förälder är ensamstående, det kanske finns någonstans i den kristna värdegrunden som kristdemokraterna påstår att deras politik vilar på. För mig blir det obegripligt.

Med de inte runt 10 % av väljarnas stöd som SD och KD besitter i riksdagen är de två partierna i kraftig minoritet i denna frågan men på grund av blockpolitiken har KD kunnat bromsa denna fråga fram till nu. Jag förstår att Alliansen vill städa bort dessa frågor långt innan valet så att de inte stör i valet och då blir det denna charad där C,Fp och M gör gemensam sak och KD får visa upp sin opposition mot detta. Spel för galleriet.

KD har förlorat detta och man ser hur lätt det är att köra över dem, hade vi inte haft blockpolitiken så är det många politiska lagar som hade blivit genomförda för länge sedan. Demokratin tar lite längre tid för hänsyn måste tas till KD som i viss grad har vetorätt i alliansen. Nu när de blir överkörda i offentlighetens ljus handlar det om att bli det utan att bli förnedrade eller att partiet tappar ansiktet. Om man tittar på hur media och bloggar surrar runt detta så verkar det som att det fungerat sett ur alliansens perspektiv.

Jag råkade ut för SvD censuren i kommentatorsfältet hos dem. Visst är det ingen rättighet att få skriva där hos dem men om censuren ligger på ett sådant plan att de inte tycker om de politiska ståndpunkterna och samtidigt håller fram andra skribenters åsikter i ljuset då blir diskussionen urvattnad.

Jag skriver detta för att visa på att det existerar, sedan får ni bedömma själva om det var rätt av dem att plocka bort min kommentar. Nu blir det standard att ta skärmdump varje gång jag postar hos SvD. Plockar de bort min kommentar så kommer kommentaren upp på min blogg istället.

Annonser

0 Responses to “Ser man till barnets bästa om man är för en lagstiftning som förhindrar barnet att bli till ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
mars 2012
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: