”Vi tycker om demokrati, och därför är det ok att exportera vapen till en diktatur”

Jag har inga förväntningar på allianspartierna i denna fråga när det gäller export av vapen och kunnande om vapen till diktaturer, för mig beter de sig som jag förväntar mig, jag skulle till och med ha förutsatt att eftersom Moderaterna och deras anhang var motståndare till att stoppa handel med apartheid Sydafrika att de säkert hade exporterat vapen till denna vidriga regim.

Säg efter mig.

”Vi tycker om demokrati eftersom vi är socialdemokrater och vi tycker det är helt ok att exportera vapen till en diktatur”.

Det är ungefär så som valarbetarna för socialdemokraterna blir tvungna att svara sina potentiella röstare när de frågar om saker gällande socialdemokraternas inställning till export av vapen och export av kunskap, när det gäller att exportera vapen till andra länder.

Sossarna är inte fria från skuld i denna affären som handlar om att exportera vapen men också bygga upp fabriker som tillverkar vapen. Detta är inte vad socialdemokratin ursprungligen står för, att man tar parti för diktaturens sida och smeker den medhårs.

Låt oss testa en annan mening.

”Vi socialdemokrater fördömer det som händer i Syrien, där diktaturen slår ner oppositionen med militära medel”

Haleluleja !!!

Jävla hycklare skulle jag tänka iallafall om någon socialdemokrat i ledande politisk ställning skulle säga något liknande detta.

Fördöm vissa diktaturer, och krama andra diktaturer. Fy fan, på enkel svenska.

Detta handlar i grund och botten om ideologi, där partiet definierar hur de förhåller sig till omvärlden. Om man är så politiskt slätstruken som socialdemokrat att man påstår att man tycker om demokrati men samtidigt tycker det är helt ok att exportera vapen och kunskap om hur man skall tillverka vapen till en diktatur, då har den politiska kompassen lagt av helt och hållet.

Man visar då tydligt att man inte förstår vad demokrati handlar om, när man argumenterar att man skall exportera vapen för att det är bra för svensk vapenindustri att det liksom blir affärsidén då sitter man med lika mycket politisk ideologi under västen som vilket annat land som exporterar vapen.

Vi har lagar i detta land som säger att det inte är ekonomiska hänsyn som skall styra ifall export av vapen och vapenteknologi skall bli av och vi har en tillsynsmyndighet som skall granska varje enskild order av vapen som skall exporteras utomlands. Tydligen är det så att denna granskningsmyndighet har suttit med i mötena mellan den Svenska parten och Saudierna för att hjälpa till att göra avtalet så att det kan bli godkänt. Detta är fullkomligt oacceptabelt för man skall ha en distans till de som förhandlar och granska det sakligt på håll.

Men vad jag fattar det handlar det också om att göra avtalet under hemligstämpeln på ett sådant sätt att regeringen slipper att skriva på papper att de godkänner detta. Dvs man trixar med lagparagrafer för att komma runt en lagstiftning som strikt skall pröva vapenexport på politiska grunder utan hänsyn för ekonomi och andra aspekter.

Tycker man om demokrati så kan man aldrig acceptera att export av vapen sker till länder som är diktaturer. Förstår man inte detta enkla resonemang eller man väljer att idiotförklara vanliga väljare som tycker så, då fattar inte politikerna någonting. Som jag skrev i förra bloggposten så jag kan inte rösta på ett parti som godkänner export av vapen till en dikatur, för mig är det medhjälp till förtryck av människor som lever i detta land och jag vill inte att mitt land som påstår sig hålla de demokratiska värdena högt bidrar till att förtrycka förtryckta människor mer än det var innan.

Och här kommer slutklämmen med hjälp av denna länk.

”Vi socialdemokrater tycker demokrati är extremt viktigt, därför har vi inga problem med att godkänna export av vapen till en diktatur. Vi Socialdemokrater har inga problem med att sälja vapen till den starka sidan av en diktatur som förbjuder kritik av den religion som är statsreligion i landet, som förbjuder demonstrationer och all kritik mot den diktatur som monopoliserat makten.

Vi socialdemokrater tycker att det är häftigt att betala skatt samtidigt som vi exporterar våra vapen och lär diktaturen att tillverka vapen och vi har inget problem att dessa vapen kommer i händerna på en förtryckare som tillämpar straff som kan handla om offentlig piskning,amputeringar av kroppsdelar eller halshuggningar.”

Som Socialdemokrat skall man stå på den förtrycktas sida och inte hjälpa förtryckaren att förtrycka. Man skall visa solidaritet med de grupper som far illa i sitt eget land men också i länder där diktaturer härskar. Man skall i den mån det är möjligt stödja organisationer som bidrar till att hjälpa de svagaste och de mest förtryckta människorna. Att stå på diktaturens sida har ingen förankring i de rötter som socialdemokratin är sprungen ur. Socialdemokratin grundades av människor som var förtryckta och saknade makt att rösta i val, de saknade sociala skyddsnät och hade plikt att försvara landet men inte rätten att bestämma vem som skulle vara statsminister, man hade plikter mot makten men inga rättigheter att bestämma om makten. Förstår man inte detta som Socialdemokrat och tycker att det är ok att exportera vapen till diktaturer då är det i princip samma sak som att gå och pissa på Olof Palmes, Hjalmar Brantings, Per Albin Hanssons och Tage Erlanders gravar. För man tar socialdemokratin i en riktning som är ideologiskt oförsvarbart och det tar bort den plattform som socialdemokratin som ideologi en gång byggdes på.

Kanske är hårda ord, men jag känner att om jag inte säger orden och är fullkomligt likgiltig ja då kanske jag blir som alla andra.

 

Annonser

0 Responses to “”Vi tycker om demokrati, och därför är det ok att exportera vapen till en diktatur””  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
mars 2012
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: