Ingen annan är socialdemokraterna själva bestämmer när man skall presentera sin politik.

Enligt opinionsanalytiker Johanna Laurin Gulled så måste Sossarna börja leverera. Jasså varför det ? Varför just nu ? Är det något som händer snart ?

Det är så enkelt och samtidigt så svårt att locka väljarna. De som har den bästa politiken får folkets röst. När man nu sitter och planerar inför valet 2014 i september det året så handlar det om att inte förhasta sig. Bara för att en opinionsanalytiker och diverse moderater och andra alliansvänner tycker att sossar måste göra si och så just nu så får de väl tycka det då.

Det är väldigt få från vänstra sidan som hänger över alliansvännerna och kräver att de skall visa sin politik som de skall gå till val på 2014. De sitter inte i sändningar i TV som Anders Borg och kräver saker från den politiska motståndaren.

Hur vore det om man på allianssidan skötte sina egna grejer istället och enbart syssla med att föra fram sin politik istället för att sitta otåligt och vänta på att sossarna skall göra något. Det blir som att de positionerar sig som en opposition samtidigt som de sitter med makten i sin hand. Jag tycker det är mycket märkligt beteende.

När det är val i September 2014 då brukar det vara så att Alliansen levererar sitt valmanifest till Svenska folket ungefär 2 veckor innan valet. Jag tycker det är på tok för kort tid för att man skall som väljare kunna sätta sig in i ett kanske 100 sidors valmanifest. Ett bud till väljaren om vilken riktning man önskar ta Sverige de kommande 4 åren.

Det är en annan sak om moderater som kräver svar från sossarna lyfter fram sin egen politik och säger. Här står vi i dessa frågor, nu får ni visa var ni står. Då kan sossen svara att de ståndpunkterna är inte värda ett ruttet lingon eftersom det blir inte de politiska ståndpunkterna som man ställer sig bakom efter att ha hittat ett gemensam linje med de andra allianspartierna. Då blir det sossarna som får vänta till att alliansen får en gemensam linje som de kommer att ge som ett bud till väljarna inför nästa mandatperiod och det budet får man vänta till att få se två veckor innan valet.

Om sossen säger, kan vi inte prata om barnfattigdomen då vill inte moderaten prata. Fel ämne. Om sossen vill prata sjukförsäkringen då skickar moderaterna den frågan vidare till Kd som skickar fram deras partiledare som tar diskussionen. Säger partiledaren fel saker så läxas han upp av moderaterna.

Det är inte lätt att få till en dialog med den politiska motståndaren men tydligen anser speciellt moderaterna att de har rätt att kräva saker av Socialdemokrater. De har större krav på Socialdemokraterna att ge besked än vad de har på sitt eget parti.

Men som sagt. Sossarna får bestämma själva hur de skall lägga upp sina egna grejer. Om det sedan blir bra eller dåligt är ju en annan sak. Det är ytterst sällan som vänstersidan kräver att alliansen skall leverera svar. Kanske är man lite för artig på vänstersidan där man är mer intresserad av att nå fram med sin egen politik istället för att fokusera sin energi på motståndaren.

Svaren kommer och det i den takt som partierna själva bestämmer. Så enkelt är det.

 

Annonser

0 Responses to “Ingen annan är socialdemokraterna själva bestämmer när man skall presentera sin politik.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
april 2012
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Annonser

%d bloggare gillar detta: