Stänga Sveriges gränser ????

Var det klumpigt uttryckt av dig ?

FR: Jag tror att det är väldigt viktigt att också vi inte drar slutsatserna av att det är svårt för att utrikes födda att komma in på arbetsmarknaden, att vi skall stänga Sveriges gränser, utan snarare göra det som jag medverkat till öppna för arbetskraftsinvandring, ha liberala regler för asyl och immigrationspolitik, ändra om så att vi får ett etableringsstöd, etableringslots i integrationspolitiken det vill säga , jag vill ta fler steg för att sänka trösklar och möjliggöra att fler skall få jobb, jag vill också påpeka att det har gått i den riktningen, tittar och jämför mars 2006 med mars 2012 så har 170.000 fler som är utrikes födda fått jobb i Sverige.

—–

Det blir inget förtydligande från statsministern om de etniska svenskarna istället flyttar han diskussioen till något helt annat. Vem har diskuterat på sociala media att vi skall stänga gränserna ? Det är oseriöst av Statsministern att använda statistik som börjar i mars 2006 när alliansen inte har regeringsmakten. Vad är det han kan påvisa att alliansen har kunnat göra under Göran Perssons sista månader som statsminister ?

Men ok när statistiken inte ser bra ut då är det dags att luras lite grann. Han pratar om en riktning som man kan tolka som att det har gått åt rätt håll. Har inte dubbekollat ifall det är 170.000 fler utlandsfödda som har jobb i mars 2012 jämfört med mars 2006 för jag anser inte att detta visa på någonting i rätt riktning. Jag lånar en siffra från UNTs hemsida.

2006 var arbetslösheten bland inrikesfödda 25-54 år 3,3 procent sista kvartalet. Motsvarande siffra första kvartalet 2012 är 3,8 procent. För utrikesfödda var arbetslösheten under 2006 års sista kvartal 11,2 procent och 14,8 procent första kvartalet 2012. För båda grupperna sammantaget var arbetslösheten 4,5 procent 2006 och 5,8 2012.

Utan att titta exakt för tidperioderna så även om Reinfeldt att fler utlandsfödda jobbar idag i Sverige jämfört med 2006 så har arbetslösheten ökat i denna grupp.

Ungefär sedan alliansen fick makten av folket 2006 tills idag har vi haft en befolkningsökning med närmare 400.000 pers. Det är ju någonting moderaterna skulle kunna lyfta fram som deras prestation eftersom detta har hänt under tiden som de styrt landet.

I intevjun pratar Reinfeldt om att synliggöra problemen, jag förstår inte hur man kan synliggöra någon typ av problem när man räknar antal personer i gruppen utlandsfödda som är i arbete mars 2006 (när alliansen inte har regeringsmakten) till mars 2012 och konstatera att det är en ökning av antalet samtidigt som det procentuellt sätt är fler utlandsfödda idag som är arbetslösa jämfört med 2006.

Var ser man effekten av alliansens politik riktad mot just denna gruppen ?

Sedan är det fortfarande så med begreppet etniska svenskar, hur än Reinfeldt vill prata om andra saker så är inte inrikes födda samma sak som etniska svenskar. Jag antar att det uttrycket kommer att undvikas i framtiden i statistiska sammanhang.

Jag är lite inne på Högbergs stumfilmstema när det gäller alliansen. Vid sidan av alla dessa icke mätbara begrepp och den tysta diplomatin så handlar det också om ett siffrtrixande till absurdum från moderaternas sida. Inga tunga instanser pekar och säger att deras reformer har en tydlig jobbskapande effekt och då får man gå in i den spelteoretiska ekonomiska analysmodellernas värld där man producerar prognoser och sätter. Titta, politiken har effekt.

Istället för Högbergs val av helan och halvan tar jag det mer allvarssamma franska filmatiseringen av Jean D´arc. Skall man vara stum och allvarsam på samma gång så blir det svårt att överträffa denna franska stumfilmsklassiker från 1928.

Annonser

0 Responses to “Stänga Sveriges gränser ????”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
maj 2012
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: