Om LO vill klippa banden med Socialdemokraterna så kommer de att göra detta.

Jag såg att aftonbladet hade gjort en enkät när det gäller frågor om LO och framtiden. Alltså de är ju lite bombastiska i rubriken och snackar om att LO vill bli friare från socialdemokraterna. Man vet inte hur urvalet ser ut. Det var kongressombud och besökare på LO Kongressen. Sedan vet man inte hur många som struntade i att fylla i aftonbladets enkät.

Låt oss behandla det som en typ av fakta, att till exempel en tredjedel vill lätta på banden mellan LO och Socialdemokraterna, hade det varit den allmäna meningen i LO bland deras medlemmar att en tredjedel vill lätta på banden då är det ändå för få för att kunna skapa den förändringen.

Tittar man på VALU 2010 så kan man se att 51 % +/- felmarginaler röstade sosse av LO medlemmarna. Det är en siffra att beakta och jag tror inte att svängningarna har blivit så dramatiska på två år. Jag har större förtroende för VALU undersökningar jämfört med aftonbladets hemsnickeri.

Det skall bli intressant att se vad den nya PSUn för maj kommer att visa för maj 2012. De senaste 2 åren så pendlar stödet för socialdemokratin bland LO medlemmar runt 50 %.

Här kommer poängen med bloggposten.

Om LOs medlemmar önskar att klippa banden med Socialdemokraterna då kommer också detta att hända. Om man är en anhängare till att banden skall klippas så skulle jag rekommendera att inte låta LOs medlemmar bestämma detta med tanke på det 50 % stödet som finns bland deras medlemmar. Då kanske man får göra som Aftonbladet. Man gör hemmasnickrade enkäter och skriver artiklar om en fråga som verkar vara helt död bland LO medlemmarna.

Jag vet att alliansen och moderaterna har drivit på när det gäller denna frågan med argument som att medlemmarna inte skall tvingas att bli associerade med sossarna eller andra argument att majoriteten i LO inte skall behöva skjuta till pengar till socialdemokraterna när det är dags för val. Om detta är viktiga frågor från allianssidan kanske flerar av alliansvännerna borde bli medlemmar i LO så att de kan vara med och påverka deras organisation.

Man kan också lägga in i sammanhanget att Moderaterna skall inte snacka när det gäller bidrag till den egna partikassan. Det tycker inte om transparens när det gäller donationer till det egna partiet. Folk som röstar på Moderaterna får inte veta vilka personer, intresseorganistioner eller företag som donerar pengar till dem. Så den dörren måste det sopas framför innan man kan börja att ifrågasätta att LO helt öppet bidrar med pengar till Socialdemokraterna när det är dags med val till kommun, landting och riksdag.

Personligen så stör jag mig inte på det att LO stödjer Socialdemokraterna, det görs öppet och om jag som väljare inte tycker om att detta sker då kan jag alltid rösta på ett annat parti. LO har medlemmar och om medlemmarna bestämmer att det är dags att ta ett steg bort från Socialdemokraterna då har jag ingen egentlig åsikt om detta. Det är deras organisation och de får forma denna organisation så att den tjänar medlemmarna på ett sätt som de anser passar dem bäst.

 

 

 

Annonser

0 Responses to “Om LO vill klippa banden med Socialdemokraterna så kommer de att göra detta.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
maj 2012
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: