De tre dvärgarna vill ha Reinfeldt

Jag tycker det är missvisande att läsa den opinionsmätning där Reinfeldt får fler väljare än vad Löfvén får. De tre dvärgarna dvs Kd, C och Fp väljer hellre Reinfeldt framför sina egna partiledare och i och med att alliansen är ett block så är det underförstått att de i denna allians väljer Reinfeldt. Lägg därtill att Reinfeldt är mycket mer populär bland Sd anhängare jämfört med Löfvén och det är väl knappast något att skryta med ?

Det finns också en stor ideologiskt skillnad mellan höger och vänster där en vänsterröstare är mindre driven av personerna som leder partiet, dvs de väljer att rösta på deras parti för man tycker den politiska ideologin är bra. Partiledarrollen är nertonad jämfört med högersidan.

Jag tycker inte att partier som Mp och V skall tycka att ett annat partis ledare är bättre lämpad som statsminister. Det finns ett vet ej alternativ i dessa undersökningar som tonar upp sig i ganska stora siffror hos både Mp och V.

Jag tror att partier som Fp, C och Kd gör sig själva en otjänst när de först tycker att det egna partiet har en bra politik men sedan väljer man bort det egna partiets partiledare för att välja moderaternas Reinfeldt. Visst man är ett litet parti men man borde tycka att det egna partiets ledare är ett bättre val än ett annat partis ledare när det gäller att bli statsminister.

Sedan är det så att vi har inte presidentval i Sverige, vi väljer inte statsminister i separata val men jag kan anta att en tidning som SvD (som beställer dessa opinionsmätningar) gärna vill hålla igång frågan för att det kanske skall bli verklighet i framtiden.

Så egentligen handlar det kanske inte om opinionsmätningen och vilket resultat det visar utan det handlar om att göra tanken vardaglig i folks medvetande månad efter månad.

Sedan är det så att personer som i dessa undersökningar betecknar sig som andra partier än M eller S uppenbarligen tycker de att de andra partierna är bättre så även om de ger stöd för den ena eller andra av partiledarna hos de stora partierna så vill man inte ha dem eftersom man väljer inte dem när de skall rösta på valdagen.

Annonser

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juli 2012
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: