Alliansen bygger luftslott inför valet 2014 – kampen mellan ett grått block och färgstarka nichade partier.

Det blir lite varianten, ju fler kockar desto sämre soppa av en samlad debattartikel med de fyra partisekreterarna på allianssidan.

Texten blir så urvattnad och slät att inget preciseras och det handlar mer om funderingar istället för något konkret.

I sammandrag blir det att alliansföreträdarna tror att det innan valet kommer handla om regeringsfrågan, dvs vem partierna skall regera med och denna fråga skall tydligen lösas innan valet. Det är ju en naturlig utgångspunkt för en grupp av partier som inte längre sitter med en egen politisk agenda utan de givit upp det egna partiets integritet och idédebatt o förmån för någon michmach av idépolitik mellan 4 nyanser av blått.

Sedan anser de tydligen att de skall kunna svara på frågan hur jobben skapas. Det är en fråga som borde funnits där klar och tydlig för länge sedan när alliansen skapades.

Valet 2014 kommer att stå mellan känd politik, dvs om man tycker att förändringen av politiken har varit bra och man vill belöna de som gjort förändringen genom att rösta på dem eller de andra partierna som kommer med största sannolikhet gå fram för egen del utan att vara i ett politiskt block innan valet.

Naturligtvis måste alliansen måla ut detta med de självständiga partierna som någonting konstigt och onormalt. De måste göra detta för att försöka vinna kampen om att det skall bli norm att bestämma innan valen hur det politiska agendan skall se ut för ett block.

Jag tror inte att rödgröna sidan kommer göra om Monas misstag och bilda rödgröna istället blir det starka profileringar. Vänsterns tydliga ståndpunkt att inte tillåta vinst i välfärdssektorn, miljöpartiets starka miljöprofilering och socialdemokraternas , ja vaddå, vad blir socialdemokraternas starka profilering ? Sjukförsäkringen ?

Starka nichningar kommer att stå mot 4 nyanser av blått i ett michmach.

I debattartikeln skriver de att de har en politik som utgår från människan, jag förstår inte varför man måste skriva en sådan sak. Jag menar det borde vara så självklart att ingen ens funderar på att det skulle vara på det sättet. Det är ju människorna som röstar i valet. Man skall kunna ha så bra politik att man inte själv behöver säga att den egna politiken riktar sig åt människor utan folk när de tänker på ett parti skall undersförstått redan ha den uppfattningen av det partiet att de har en politik som riktar sig till människorna , till en själv.

 

Annonser

0 Responses to “Alliansen bygger luftslott inför valet 2014 – kampen mellan ett grått block och färgstarka nichade partier.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juli 2012
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: