Försöker regeringen muta journalisterna för att de skall vara snälla när de granskar dem ?

Jag läste DHEs bloggpost som blir lite utav en försvarspost för Annie Lööf där han antyder att hon får ta kritik för att hon är en ung kvinna och har fräknar.

Det är absolut inte så. Det började med tillväxtverket och deras vidlyftiga representation som granskades i media, när det sedan hettar till ordentligt då agerar Annie Lööf på regeringens vägnan och flyttar bort Christina Lugnet från chefspositionen. Med det agerandet så sätter hon en norm för vad hon anser är ok och inte ok när det gäller representation. Den naturliga fortsättningen blir granskningen av all representation som skett inom Annie Lööfs ansvarsområden som minister. Representation för hennes närmaste medarbetare men också de departement som lyder under hennes ansvarsområden.

Det finns också massor av saker som Annie Lööf sagt det senaste som knappast fallit i god jord. Konkreta förslag som inte vunnit gehör. Hon bjöd in sina alliansvänner hem till henne för att ha en nystart inom alliansen, men det fick hon inget gehör för. Hon fick inget gehör från RFSL när det gällde att tillåta homosexuella män att få lämna blod. När dessa bakslagen finns i bagaget då blir det tacksamt att visa styrka mot vidlyftig representation som journalisterna grävt fram.

När jag läser DHEs bloggpost så reagerar jag på detta stycket:

”Ärligt talat, ni journalister som gick på alla de här festerna och minglen – var trodde ni egentligen att pengarna kom ifrån? Vem trodde ni betalade för snittar och fördrinkar och högprofilerade talare? Men i stället för att gräva valde ni då att smörja kråset och skriva något snällt som tack för spriten.”

För det första så tror jag inte att alla journalister smörjer kråset och låter sig bjudas på fördrinkar och snittar, däremot kan det vara så att de som låter sig bjudas kanske politiskt sätt ändå står alliansen nära och ändå har för avsikt att skriva gott om regeringen hur mycket de än skulle klanta till det. Sedan kanske det är så att snittarna och spriten är till för att smörja journalisterna på ett sådant sätt att de är mjukare mot regeringen. Det blir de personliga relationerna med ministrarna och andra företrädare som gör att man kanske ser människan framför det som de representerar i sin politiska position.

När kvittona av representationen börjar granskas och det visas upp i media då kan inte de mest lojala journalisterna till regeringen bara sitta där och rulla tummarna utan de måste rapportera som de andra journalisterna för det är vad läsarna är intresserade av. Senare kanske de kan vara med och mildra kritiken när det värsta har blåst över.

Visst har Annie Lööf ”ärvt” ansvaret från Maud Olofsson som under många år bidragit till att skapa en viss typ av kultur i de områden där hon haft möjlighet att påverka. Annie Lööf är ett barn av Maud Olofssons partikultur, en person som fortsatt att engagera sig medans många kanske valt att ta ett steg åt sidan och lämna Centerns politiska liv. Hon har varit partiledare/minister så länge att hon hade kunnat från dag 1 förändra redovisningsstrukturen för representation där hon satte tydliga regler för hennes närmaste arbetare vilket inte har skett.

Så visst kan man väl hålla med DHE när han skriver att kritiken inte så mycket att göra med hennes handlingar utan mer för det som hon inte gjorde, samma saker som Christina Lugnet inte gjorde. Det blir inte bättre när Annie Lööfs departement förhandsgranskar kvitton som journalisterna kräver ut. Det mildrar inte kritiken att som en reaktion till de journalistiska granskningarna räkningar som tydligen hamnat på skattebetalarnas nota plötsligt skickas vidare till centerpartiet och Annie Lööf själv.

Jag blir inte imponerad av någon folkvald politiker som sammankallar sina medarbetare för att gå ut och äta en bit mat där man inte kan adressera notan till rätt adress direkt. Annie Lööf har tydligen inte klarat av det men hon är antagligen inte ensam heller, men poängen är ju just detta att om man är på restaurangrepresentation med god mat och alkohol så vet man innan vilken typ av möte det är. Om det är ett Centerpartistiskt samkväm eller en privat sammankomst så då skall notan aldrig gå genvägen via skattekassan.

 

Annonser

0 Responses to “Försöker regeringen muta journalisterna för att de skall vara snälla när de granskar dem ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
augusti 2012
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: