Tittar på Aftonbladets havererade artikel där de skulle nagla dit Sjöstedt för att ha tagit siffror från ingenstans.

Det skulle tydligen bli en lögndetektorn granskar artikel där man lyfte fram att Jonas Sjöstedt ”jonglerar med siffrorna”.

Nu är detta en artikel som legat uppe i ett dygn ungefär där journalisten ringt SCB och sedan har han kort konstaterat att siffrorna inte stämmer som Sjöstedt använder i sitt tal. Men det slutar inte där. Nedanför journalistens korta artikel står det ett svar från Vänsterpartiets talesperson där man exakt redovisar var man fått siffrorna ifrån. Det är i gråskrift och jag antar att den biten av artikeln var inte där från början. Där förklarar man klart och tydligt hur man har fått fram siffran.

Alltså journalister skall väl kunna sitt jobb. Dvs att man går in i materialet och försöker ta reda på var siffrorna kommer ifrån. Det hade säkert gått att fråga pressansvarig på vänsterpartiet om hur de räknat, tagit del av detta och sedan kanske checka av med ansvarig på SCB ?

Nu gjorde det inte så och istället fick de en rättelse på halsen som helt punkterar den ytliga journalistiska granskningen.

———————

Uppdatering. Aftonbladet har plockat ner artikeln vilket är förståeligt med tanke på hur dålig den var ur journalistiskt granskande synvinkel. Jag letade efter en cachad version av artikeln men den är tydligen helt suddad. Hittar dock Twitterfeedback på artikeln.

Annonser

0 Responses to “Tittar på Aftonbladets havererade artikel där de skulle nagla dit Sjöstedt för att ha tagit siffror från ingenstans.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
augusti 2012
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: