Jag tror att man måste vara moderat för att tro att Stefan Löfvén försöker svartmåla stockholmarna.

Jag tittar på Böhlmarks kommentar till intevjun som DN gjort med Stefan Löfvén. Där hakar Böhlmark upp sig på en mening där Löfvén jämför det mänskliga klimatet i Stockholm och Göteborg. När Böhlmark tolkar Stefan Löfvén så kommer han fram till att Löfvén svartmålar stockholmarna.

Om små barn hade kunna prata med varann så hade den här typen av blöjretorik kommit fram. Det finns ingen förväntning att en moderat skall tycka särskilt bra om någonting som deras politiska motståndare säger , men åtminstone kan man hålla det på en politisk värdig nivå där man där man kritiserar sina politiska motståndare på konkreta grunder.

Barn som har blöjor på sig och tycker om att gräva med plastspadar i sand skulle säkert komma upp med denna låga barnsliga nivå där man sågar sina politiska motståndare på egna tolkningar av deras ord (om barnen hade varit intresserade av politik). Man behöver inte tycka det värsta om sin politiska motståndare utan man kan nöja sig med att hålla sig till att kritisera sin politiska motståndare på sakpolitiska grunder.

Jag tror att den tolkningsvinkeln som Thomas Böhlmark plockar fram där det skall målas på Stefan Löfvén att han inte tycker särskilt bra om stockholmare faller tillbaka på honom själv. Det är barnsligt men det öppnar också för en följdfråga. Vad det den mest negativa vinkel du kunde hitta i intervjun med Stefan Löfvén ? Om det var det enda du hittade då var det inte mycket att hänga i granen.

Det finns en politiker i Stockholm, en moderat ledande politiker som en gång sa i en intervju att hon ansåg att Stockholmare är smartare än lantisar. Om man skall använda Thomas Böhlmarks extrema sätt att tolka då kan man antyda att denna politiker anser att lantisar är dummare än Stockholmare. Jag menar, säger man dumma saker då faller det tillbaka på en själv. Även om det inte var Böhlmark som sa dessa ord så kanske han håller med om att Stockholmare är smartare än lantisar ? Jag menar jag är politisk vänster och om en moderat säger någonting då borde det betyda att alla andra moderater tycker precis samma sak (ironisk), eller så vet jag inte bättre när det gäller att uttrycka mig för jag är en av dessa lantisarna som moderaten pekar på, som inte är lika smart som Stockholmarna.

Ärligt talat Thomas Böhlmark, tror du verkligen att Stefan Löfvén hyser någon form av negativ antiparti mot Stockholmare ? Visst man tycker väl inte om alla människor i världen men när du Thomas målar upp bilden av en Stefan Löfvén som tycker illa om folk för att de är Stockholmare då är det magstarkt. Men det kanske är så, man kanske måste vara moderat för att skriva så om en sosse ?

Men ok, alla får tycka som de vill och läsa och tolka saker som de själv vill men tolkningen är extrem av Löfvéns uttalande, men det blir kanske så när man desperat söker den negativa vinkeln.

Avslutar med Stockholmskisen Orups gamla dänga ”Stockholm”

Annonser

2 Responses to “Jag tror att man måste vara moderat för att tro att Stefan Löfvén försöker svartmåla stockholmarna.”  1. 1 Den Nya EN-partistaten & dess Fossila Betongpolitik av Förstenat märke | Nemokrati Trackback vid 23 augusti, 2012 kl. 02:03

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
augusti 2012
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: