Fler osäkra kan betyda att folk inte vill delta i opinionsundersökningarna men de har en tydlig åsikt om vad de vill rösta på.

Det är alltid roligt att se hur oberoende liberalen i detta fall DN väljer att föra fram de dåliga nyheterna sett från alliansens perspektiv som står dem närmare. Dagen innan berättade DN om Göteborgsandan, idag så tillämpar de den andan.

  1. Driver en tes stenhårt
  2. Förtiger och förminskar
  3. Redigerar inslaget så att meningsmotståndare ter sig enfaldiga.

Idag blir det berättelsen  om de som inte svarat på opinionsundersökningen som automatiskt blir osäkra väljare. Det finns säkert en hel vetenskap bakom detta varför folk inte vill delta i olika saker som skickas till dem via webben eller att folk ringer hem till en. Man kanske är trött på diverse telefonsäljare så man orkar kanske inte att bry sig om när någon ringer hem till dem.

Det verkar inte som att något som alliansen gjort under de senaste månaderna har förändrat opinionen. För mig passar det alldeles utmärkt med detta samtidigt som jag vet att detta berättar ingenting om hur det kommer gå i valet. Det blir för alliansen att fortsätta erbjuda rödgrön politik i budgetar fram till valet allt för att locka tillbaka förlorade väljare.

Att sätta fokus på de som de kallar osäkra väljarna är ett sätt att förminska alliansens dåliga siffror och inte fokusera på att rödgröna blocket i princip har 50 %. För att försöka göra de politiska block som DN inte står närmast att te sig lite löjliga så sätter man Sd i mitten av denna politiska grafik och får det att se ut som att de är sammanlänkade med partierna till vänster i politiken.

Sd är inget mittenparti och det borde vara rätt att lägga de någonstans långt till höger, orsaken till detta är hur ofta som de väljer alliansens sida om omröstningen handlar om en fråga där de tre rödgröna partierna står enade emot allianens politik. Det har funnits siffror som pekar på att Sd går i alliansens ledband 9 fall av 10 och detta med alliansens goda minne (och väljarnas).

Hur kommer det gå i valet om två år ? Det har jag ingen aning om. Ingenting är klart och så som det ser ut idag kan förändras till alliansens favör vid valet 2014. Även om folk är trötta på alliansen (min gissning att det ligger till på det sättet) så måste varje parti på rödgröna sidan ha en politik som folk tycker attraherar dem. Jag har skrivit det innan och jag skriver det igen, man måste göra sin hemläxa, prata med folk och se till att man lyssnat på folk och kan leverera den politik som människor vill ha men de inte har idag. Det är ingen brådska att föra fram politik idag när det gäller saker man önskar ändra på efter valet 2014 utan det måste lanseras tätt inpå valet så att allianssidan inte skall sno politiken och lansera det som sina egna idéer.

De som är bäst på att lyssna in människor och lansera förslag som människor vill ha är dem som kommer stå som vinnare i valet 2014. Sedan är det en annan fråga vissa dessa partier blir.

 

 

Annonser

0 Responses to “Fler osäkra kan betyda att folk inte vill delta i opinionsundersökningarna men de har en tydlig åsikt om vad de vill rösta på.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
september 2012
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Annonser

%d bloggare gillar detta: