Socialdemokraterna har inte monopol på politiska frågor och alliansen gör rätt i att föra rödgrön politik.

Det är lite upp och ner vända världen just nu i svensk politik där alliansen har tagit bort det oranga och klätt sig i rödgrön skrud. Deng Xiaping myntade begreppet ”det spelar ingen roll om katten är svart eller vit bara den fångar möss”, om man översätter det till Sverige just nu så kan man väl säga att det spelar ingen roll om det är rödgröna sidan eller alliansen som genomför politiken bara den blir genomförd.

Det är den stora valfläsk turnén som börjat för alliansen och håller sig de dåliga opinionssiffrorna för alliansen fram till valet då kan vi som är väljare se fram emot mer rödgrön politik i de budgetarna som är kvar fram till valet. Så för egen del hoppas jag att opinionsläget håller i sig för jag tycker att de små delar som presenteras är positiva men jag vet också att allt detta är fjäsk från alliansen, och jag hoppas att andra inte går på detta och plötsligt ger sig tillbaka till allianssidan.

Man kan skåda idéfattigdomen och paniken på allianssidan i och med den den lagda rödgröna politiken men man skall kanske inte underskatta vilka effekter detta kan ha på väljarkåren och jag är helt övertygad om att det har stor betydelse att Socialdemokraterna inte läcker till media om den politik de skall försöka vinna gehör för i valet 2014. Man ser taktiken från Moderaternas sida där de ”kräver” att sossarna ger besked i vissa frågor, att väljarna har rätt att få veta.

Visserligen har väljarna rätt att få veta men att släppa ut sina förslag redan nu är som att ge över initiativet till motståndarna och kanske ge ifrån sig chansen att vinna valet.

Till exempel Moderaterna kan själva ge besked redan nu om vilken politik de kommer att gå till val på 2014. Föreslår man det så får man kalla handen och det hänvisas till folk som sitter i olika arbetsgrupper och försöker ta fram politiken om de ens börjat än. Sedan får man ju också vänta på den andra rundan i Moderaterna där man skall sätta sig i arbetsgrupp tillsammans med sina just nu rödgröna systerpartier i alliansen.

Den färdiga produkten och det som blir valmanifestet som man ger som erbjudande till väljaren presenteras oftast i sin helhet ett fåtal veckor innan valet. Oftast en tjock lunta som ingen har ork eller lust att tränga sig igenom.

Fram till valet blir för de olika partierna som att spela poker, man visar inte vad man har på handen, och när moderaterna frågar sossarna om de kan visa sina kort så de kan spela sina egna kort rätt så blir det lite fånigt. Alliansen och moderaterna har inte varit de personerna som är mycket ute i debatten och diskuterar frågor, när opinionen går bra för dem så försvinner de från arenan och låser in sig någonstans, så nu när de är ute och springer så är det gott tecken för det betyder att de känner sig pressade.

Naturligtvis skall inte de partierna som är till vänster om alliansen slå sig till ro på ett sätt som Mona Sahlin gjorde med sossarna, de hade jättefina opinionssiffor och kände sig kanske som kungar, men i slutändan måste man presentera en politik som väljarna vill ha och man presenterar naturligtvis denna politik när man själv anser att det är rätt och inte när moderaterna försöker bossa dem till att ge dem svar när de vill ha dem.

Har man inte gjort sin läxa och presenterat en politik som väljarna vill ha när det är dags då är det inte säkert att man vinner valet. Så enkelt är det. Visst kan man få ganska många missnöjda fd alliansväljare som bytt sida men det kan vara ytterst flyktiga röster som man kanske bara till låns i ett val. Det vill säga en röstning av dessa individer som går ut på att få bort alliansen från makten mer än att rösta för något av de partierna som inte är med i alliansen.

 

Annonser

0 Responses to “Socialdemokraterna har inte monopol på politiska frågor och alliansen gör rätt i att föra rödgrön politik.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
september 2012
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Annonser

%d bloggare gillar detta: