Nej Linander debatten kommer aldrig tystas, men det kan alltid bli väldigt selektiv.

Jag skickade en kommentar på Linanders bloggsida som handlar om debattklimat. Jag ser att min kommentar inte är framsläppt så jag väljer därför att posta den på min egen bloggsida. Jag vill gärna påpeka att det aldrig är en rättighet att få skriva på någon annans blogg, ägaren till bloggen kan göra precis vad som faller dem in när det gäller att moderera kommentatorsflödet.

Jag säger ingenting om detta i princip och man skall kunna slippa andras kommentarer om man så önskar. Dock är det så här att ja la ner ganska mycket tid på den bloggposten och får den inte synas där så låter jag den synas här så kan vem som helst i god demokratiskt ordning läsa vad jag har att säga eller fullständigt ignorera texten.

Båda alternativen passar mig alldeles utmärkt.

Så här nedan återges den kommentaren som Linander inte släppt fram, han har släppt fram andra kommentarer som postats efter min egen så han har läst det jag skrivit och av någon anledning bestämt att den inte skall synas på hans blogg.

Jag länkar in lite extra saker i texten för mer context.

 

Your comment is awaiting moderation.

Hejsan Johan

Om man lyssnar på de frisläppta journalisterna så medger de att det är knappast det smartaste de har gjort. Så de skyller väl knappast på någon annan att de hamnade i den situationen som de hamnade i antar jag.

Det fanns ju någon på högersidan som lyfte fram deras politiska tillhörighet som om detta skulle ha någon form av relevans i själva sakfrågan. Då blir det ganska starka skiljelinjer där högerbloggare och media som lutar åt höger betonar dessa personers tidigare politiska engagemang och sedan avrundar med att de får skylla sig själv.

Det blir som att deras medborgarskap devalveras därför att de står politiskt till vänster och makten som styr detta land står till höger. Det blir svårare att lita på att svenska myndigheter gjort allt för att få ut dem så fort som möjligt. Någon tanke där att de visas mindre engagemang för på grund av deras politiska bakrund.

Frågan blir infekterad och när de blir frisläppta och de på högersidan utropar en seger för den tysta diplomatin utan att visa exakt vad man gjort är det i sig provocerande.

När din partikollega Stefan Hanna skriver om detta och tycker att staten skall få royalty för dessa fängslade journalisters framtida böcker och filmer för att betala för de resurser de tagit i anspråk skattebetalarns pengar då tycker jag det blir väldigt konstigt.

För detta underförstått förstärker påståendet att regeringen fick dem fria men också att dessa personer har en skuld att betala till staten.

Det är lite provocerande när tidningar som oftast står närmare högersidan återger allt som är skrivet på carl bildts sida där man kommer fram till att detta var en seger för den tysta diplomatin.

Och allt detta lanseras som fakta utan att gå närmare in i detalj där man svart på vitt kan påvisa att regeringens och svenska myndigheters agerande starkt bidragit till att få ut svenskarna.

Det blir ju ett helt annat tryck på en stat som är en diktatur när de har journalister fånga hos dem. Journalister som blir mer påpassade på Etiopien som land där det till slut blir en belastning som kan påverka i deras samspråk med sin omgivning, när sedan diktatorn dör då kan saker förändras och om jag fattat det rätt så finns det en tradition där diktaturen låser in folk de inte tycker om som på något sätt undergräver makten och där de kuvar dem för att sedan benåda dem till frihet utanför murarna.

Sedan har de den cermonin där man kan bli benådad om man frågar efter det och då skall man visa sig ångerfull. Det sätter ju stark prägel på de före detta fångar som skall fortsätta att leva där. De har då antagligen blivit kuvade men för de svenska journalisterna är det formalia som inte har någon betydelse så fort de lämnat landet.

Vi får väl se vad dessa journalister har att berätta när de kommit i ordning med sina grejer. Kanske kan det hjälpa till att synliggöra diktaturens ansikte på ett sätt att det tvingar diktaturen till någon form av reträtt.

Sedan när det gäller alliansfritt så har de hållt på sedan 2005, folk som läser deras blogg och andra känner till dem, det är knappast några personer som sysslar med våldsmedel och de deklarerar tydligt var de står politiskt och det är på andra sidan sett från alliansens håll.

Du beskriver dem som en bloggsida där du använder ordet utrota som om de är ute efter att personligt ge fysisk skada på företrädare för allianspartierna.

Sedan är det väl så generellt att debattklimatet blir vad man gör det till och det är knappast någon rättighet att skriva på någon annans blogg och om folk inte beter sig på ett grundläggande respektfullt sätt då kanske man blir tvungen att plocka bort kommentarena från bloggen ?

Men som sagt, personligen skall det bli intressant att få se vad dessa journalister kommer att presentera när de berättar om sin tid i Etiopien.

 

Annonser

0 Responses to “Nej Linander debatten kommer aldrig tystas, men det kan alltid bli väldigt selektiv.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
september 2012
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Annonser

%d bloggare gillar detta: