Lungn och fin, kamrat moderat är alltid redo att lyfta upp lilla Centern.

När det gäller dessa opinionsmätningar så kan man alltid tolka resultatet på olika sätt. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att centern kommer att trilla ur riksdagen för att siffrorna ligger under 4 % för centern. Kamrat 4 % har fått en efterföljare och det är Kamrat moderat som pliktskyldigt kommer att rösta center för att tillskansa sig de få procent av centerpartistiska kärnväljare som fortfarande existerar. De kommer med sin ömsinta oranga filt och sveper den runt centern och fiskar upp dem från vistelsen under 4 %.

Det nya jämfört med tidigare år är att Moderaterna läcker procentuellt i opinionsmätningarna, tittar man tillbaka på tiden då Juholt eller för den Sahlin satt vid rodret för sossarna, då kunde Moderaterna lätt få opinionssiffror runt 30 till 35 % eller till och med högre än det. Nu kommer man knappt upp till 30 %. Får väl se om fjäskbudgeten där man presenterade mycket rödgrön politik plötsligt får folk att komma tillbaka till alliansen.

Folk glömmer lätt och man måste inse att opinionsläget kan förändra sig dramatiskt fram till valet. Så denna opinionsmätning säger ingenting om hur valet kommer sluta. Annie Lööf kommer få de där 5 % cirka där hälften är moderata kärnväljares röst ungefär. Jag tycker det är konstigt att centern har så svårt att sälja sin politik till väljarna. De har gott om resurser för att kunna nå ut med sin politik så det finns nog ingen i detta avlånga land som inte kommit i kontakt med centerns politik.

Vad är det som är felet ? Varför ligger centerpartiet så risigt till ? De är inte ett självgående parti och de är beroende av att Kamrat moderat kommer och rädda dem på valdagen. Ur den synvinkeln har de ingen press på sig för deras största politiska resurs är att de är med i alliansen. Så politiskt sätt kan de vara hur dåliga som helst.

Men vi får väl se vad som händer med den sk alliansens gröna röst.

Annonser

1 Response to “Lungn och fin, kamrat moderat är alltid redo att lyfta upp lilla Centern.”  1. 1 Dagens rekommenderade konstnär – armeniske Mästaren Hovhannes Aivazian [Ivan Aivazovsky] | Nemokrati Trackback vid 18 september, 2012 kl. 11:20

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
september 2012
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Annonser

%d bloggare gillar detta: