Schlingmann försvarar alliansens verkningslösa reformer.

Jag tittar på Schlingmanns kanonad av attacker på socialdemokraterna och Stefan Löfvén och jag tänker att Schlingamann kommer nog inte rösta sosse i nästa val heller.

Någonting som jag funderar över varför det är just Schlingmann som skriver detta, det borde kanske vara människor inom moderaterna som har ett folkligt mandat som skall skriva en sådan här artikel exempelvis Fredrik Reinfeldt. Men det handlar om en politisk taktik som handlar om att distansiera partiledaren och statsministern från denna typ av debatt. Löfvén kan egentligen inte svara på detta personligen utan han skall uteslutande föra dialoger med andra partiers partiledare allt annat är otänkbart.

Det står väl den politiska motståndarens frihet att försöka måla negativa bilder av sina politiska motståndare, det är helt enkelt inte trovärdigt att kalla Stefan Löfvén politikens PR-man. Men Schlingamann känner väl Löfvén som han känner sig själv. Stefan Löfvén sa någonting i en av sina första partiledardebatter som kunde vara roligt om det inte var så tragiskt. Han nämnde att att han antagligen har fler yrkesverksamma år utanför politiken jämfört med alla andra partiledarna tillsammans. Han använde inte exakt de orden men det gav några sekunders obekväm tystnad i studion när sanningen sjönk in.

Hur många år har Fredrik Reinfeldt som yrkesverksam utanför politiken ? Schlingmann vet svaret för han har ju varit Reinfeldts vapendragare sedan början av 90talet när han redigerade Reinfeldts bok ”det sovande folket”, häftet från 1993 är i högsta grad en PR skrift och det är Schlingmann i sitt esse där Reinfeldt kanske är med på ett hörn. Som PR man som Schlingmann är är han ute efter att fiska reaktioner på den debattartikeln för att se om ”det träffar rätt”. Funkar inte detta så blir det tillbaka till skrivbordet för att fundera på nya saker, nya formuleringar som ”träffar rätt”, som gör att folk tänker att det han säger känns rätt och de flyttar sina politiska sympatier bort från socialdemokratin.

Personligen är jag knappast den snällaste kritikern av socialdemokratin men hur jag än kommer rösta i val så kommer det gynna socialdemokratin direkt eller indirekt. Jag kan ha mycket synpunkter på folket som sitter i toppen av socialdemokraternas maktpyramid och jag anser att många av dessa borde lämnat politiken redan vid förlustvalet 2006, för de hade blivit prövade och folket ville inte ha dem. Det går inte att ha samma folk kvar när man förlorat i ett val.

Jag skulle kunna önska mig ett öppnare och mer demokratiskt socialdemokraterna där man har en tidsbegränsning, hur länge man får företräda partiet för att sedan lämna politiken. Den policyn skulle stärka de politiska frågorna medans personerna som företräder socialdemokratin skulle bli mer som talespersoner jämfört med personer med en egen politisk agenda.

Tittar man vidare på Schlingmanns argument så är det lite lustigt att han försvarar sänkta arbetsgivaravgifter för de under 26 och restaurangmomsen. Ingen av dessa reformer stimulerar köpkraften för de företag som får dessa bidrag, det är efterfrågan som bestämmer om ett företag oavsätt om det är i restaurangbranchen eller andra brancher som skapar ett behov för företagen att utöka sin personal. Socialdemokraterna behöver inte skämmas det minsta för att de vill ta bort de miljardsatsningarna och istället försöka rikta dem mot folk som verkligen sitter i arbetslöshetens träsk.

Varken Reinfeldt eller Löfvén kan på egen hand eller genom politik i deras partier öka andra länders efterfrågan på produkter som tillverkats i Sverige och exporterats till dem. Däremot kan makthavarna visa en lyhördhet jämtemot företag som inte hittar den typ av kompetens som man efterfrågar. Det handlar om att bli den bryggan som underlättar för företagen när de bromsas i deras möjlighet att växa för att de inte hittar den kompetensen de behöver. Inga sänkta arbetsgivaravgifter eller restaurangmomsrabatter fixar den biten. Alla tjänar på att skattepengar används för att vara en effektiv brygga mot företagen.

En sak är ganska klar när det gäller alliansens politik. När det är val om två år då kommer inte alliansen att kunna sälja politiken med ett politisk nyspråk och ett hemsnickeri av ekonomiska analyser som de aldrig redovisar, utan de kommer bedömas för den politiken som de genomfört. Därmed inte sagt att socialdemokraterna kommer bli de stora vinnarna i 2014 års val, socialdemokraterna skall vara väldigt glada om de bryter den negativa trenden där de krymper procentuellt varje val sedan Göran Perssons första val som partiledare. Tittar man på ungdomen och hur de röstar så ser framtiden just nu ut som att socialdemokraterna kommer att bli ett 25 % parti, det är den äldre generationen som fortfarande håller upp socialdemokratin. Vad händer med socialdemokratin när den äldre generationen inte längre finns där ?

 

 

Annonser

0 Responses to “Schlingmann försvarar alliansens verkningslösa reformer.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
november 2012
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: