Mycket mer kraftfullt om Reinfeldt skulle ta avstånd från Sd med konkret handling.

Visst kan Reinfeldt i tal prata om att Sd är det ena och det andra. Använda formuleringar som ”djungeltrummorna på internet”. Jag känner inte igen bilden av Reinfeldt som en person som i handling tar avstånd från Sd. Han har makt att genom alliansen driva en politisk linje där man aldrig sätter Sd i en vågmästareposition men istället blir Sd vågmästare för att alliansen bestämt att det är bättre att lägga förslagen i riksdagen som en minoritet och därmed justera förslagen litegrann i utsskotten tills Sd är med och driver igenom förslagen.

Det finns väl folk som tycker att det är helt ok att Reinfeldt hellre försöker driva igenom sin politik med Sd som vågmästare, sedan finns de dem som reagerar starkt mot detta. Kritiken handlar om att de bidrar till att ge Sd en maktposition i riksdagen och också avfärdar att förankra riksdagens politik hos antingen Mp, S eller V.

Är man genuint intresserad som politiskt parti att inte ge Sd någon form av makt i riksdagen då sitter man inte som statsminister och dikterar en generell policy innefattar att släppa politiska förslag till omröstning där man vet att Sd är tungan på vågen.

Tydligen har Reinfeldt sagt detta :

”- Vi kan inte tro att vi i öppen debatt tar hand om fenomenet Sverigedemokraterna, vi måste i grunden inse att det finns samhällsproblem kopplade till integration och invandring, brottslighet, globalisering och omställning av Sverige som vi måste lösa. Vi måste ge människor hopp om att det är problem som går att lösa. Det är det vi försöker göra.”

Problemet är att när Reinfeldt formulerar sig på ett sådant sätt och saknar förmåga att att förankra breda majoriteter i riksdagen som syftar till att sätta i sjön lösningar som adresserar problemet när det gäller integration, invandring, brottslighet och omställning av Sverige då skapas det inte en politik som är förankrad längre än 4 år som är mandatperioden. Han kanske är för polariserad för att kunna ha de breda lösningarna som samhället behöver och tycker att det kortsiktiga med att driva igenom politik i minoritet med Sd som stöd är någonting att hålla i för Sverige som land.

Idag kunde Reinfeldt varit en politiker som bredvilligt kunde säga svart på vitt att man aldrig satt Sd i en vågmästareposition och alltid förankrat politiken med en majoritet innan förslaget lagts fram i riksdagen. Nu ligger det inte till på detta sätt och det gör att allt han säger som skall syfta till att synbart distansiera sig från Sd helt enkelt saknar vilja i konkret handling.

Jag tror inte detta är ett handlingssätt från alliansen som deras väljare förväntade sig av dem och det kommer antagligen bli en av de faktorerna som gör att alliansen kommer att förlora röster i valet 2014. Nu är det för sent att från alliansens håll förändra detta röstsätt i riksdagen för detta skulle bara se ut som ögontjäneri och fjäsk för väljaren.

 

Annonser

0 Responses to “Mycket mer kraftfullt om Reinfeldt skulle ta avstånd från Sd med konkret handling.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
november 2012
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: