Alliansen drar på sig badwill när de undergräver kvittningssystemet.

Det skall vara en tydlighet i politiken. Det skall också finnas ett fungerande system som inte sätter riksdagen ur spel när några av ledamötena är frånvarande från omröstningen. Man har använt sig av ett kvittningssystem för att komma till rätta med dessa saker.

Efter en omröstning i riksdagen så anser kvittningsmannen för socialdemokraterna att alliansen har spräckt överrenskommelsen om kvittning.

Alliansen anser inte att en riksdagsman vars mor just avlidit har en giltig anledning att vara frånvarande. Den moderata kvittningsmannen som är kvinna anser inte att besök vid begravningsbyrån för denna riksdagsman är ett giltigt skäl att bli ”utkvittad”.

Jag kan se det framför mig, ett system som växer fram som helt saknar närvaro av kvittningssystem där de personer med god hälsa och hälsosamma familjemedlemmar har en möjlighet att delta i omröstningarna i större utstäckning än någon som har nån typ av förhinder som man kan förstå.

Det skall inte vara så att motståndarna skall sitta och lura på sina förslag som de inte har majoritet för och vänta på att personerna på den politiska motståndarsidan drabbas av en olycka som innebär dödsfall i familjen.

Det räcker inte med att moderata sidan påstår att kvittningssystemet fungerar som det skall när den politiska motståndarsidan anser att det inte gått rätt till. Hela kvittningssystemet bygger på någon form av ”gentlemans agreement” och det styrs inte av lagar utan av ett system som handlar om att båda sidor anser att saker går till på ett korrekt sätt.

Det beskrivs som kuppartat där en miljöpartistisk riksdagsman (som är kvinna) är på cypern och företräder Sverige som representant för den borgerliga regeringen i Sverige. När den moderata kvittningsmannen (som är kvinna) påstår att hon inte fått ett meddelande av hennes frånvaro och det sedan tydligt kan påvisas att det inte stämmer då står den moderata kvittningsmannen (som är kvinna) där och det ser inte bra ut, för det hon påstår stämmer inte.

Om detta har en bitter eftersmak där de svenska får förlita sig på god hälsa då kan inte längre lita på omröstningarna i riksdagen. Det är inte så att omröstningarna skall avgöras på grund av att någon är frånvarande för de skall begrava sin släkting eller att man är på uppdrag och representerar Sverige på annan plats än i riksdagen.

 

 

Annonser

0 Responses to “Alliansen drar på sig badwill när de undergräver kvittningssystemet.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
december 2012
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: