Billström och Reinfeldt, good cop, bad cop.

Som i ett förhör med en misstänkt så ser det ut som testballongen för att begränsa invandringen dras tillbaka av moderaterna. Det är omöjligt för Billström att själv komma på ett sådant förslag som en begränsning av anhöriginvandring utan det måste vara sanktionerat från toppen. Ingen tyckte om förslaget och tittar man på de olika partiernas ställningstagande så skulle detta förslag bara vara med M och Sd mot alla andra partierna.

Nu blir det Reinfeldt som får stiga in i diskussionen som gubben i lådan och leka good guy och säga att han inte håller med Billström samtidigt som Billström får sitta med svarte petter. För en månad sedan talade Billström om detta för första gången. Då bestod motståndet av de andra partierna i alliansen. Det publicerades sista veckan i december när allmänheten satt mellan julskinkan och nyårsraketerna och antagligen inte var intresserade av något som liknade politik.

Det fick inte så mycket gehör då som det fick för några dagar sedan när samma budskap upprepades. För en månad sedan pratade Billström om denna fråga på detta sättet:

”-Förra gången så hade vi en diskussion, om att införa försörjningskravet överhuvudtaget, som också började i den ändan, att alla sa nej, och ändå blev det ja till slut, så trägen vinner”

Får väl se hur trägen Billström är ny när Reinfeldt stigit in som ”good guy” och helt dragit tillbaka den moderata testballongen.

30 % partiet lever farlig om de så öppet visar hur benägna de är att köra över sina alliansvänner. När de gör det skall detta ske långt från spotlight så de tre små dvärgarna i alliansen har en god chans att visa god min när de inte får vara med och bestämma. Men som jag skrivit innan. Det är helt omöjligt att Billström på eget bevåg skulle ha kommit på att denna policy skall testas. Det kommer från partitoppen i moderaterna med Reinfeldt i spetsen. Det kommer knappast från alliansvännerna.

Moderaterna har förlorat ungefär 1,2 % av sina väljare till Sd sedan valet 2010, eftersom detta antagligen var ett tafatt försök att vinna tillbaka dessa röster då kan man konstatera att det inte föll i god jord någonstans. Det är långt kvar till valet och man kan skicka ut testballonger som denna utan att det behöver göra skada när det gäller valresultatet. Moderaterna har gjort liknande saker förrut som när Borg lanserade könskvotering till styrelser.

Annonser

0 Responses to “Billström och Reinfeldt, good cop, bad cop.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
februari 2013
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Annonser

%d bloggare gillar detta: