Självklart borde lärarlönerna höjas dramatiskt, Wolodarskis förslag på 10000 kr låter rimligt.

Sverige håller på att bli ett kunskapsfientligt land. Man ser inte barnen som den viktigaste tillgången vi har i detta land och man spenderar inte resurser på att få varje barn att komma nära sin egna potential när det gäller ett framtida yrkesval. Vi har en politisk elit som tycker att den absolut viktigaste frågan när det gäller skolan handlar om att försvara rätten att ta ut vinst från den skattefinansierade skolan. Jag kan lova att de inte har väljarnas stöd i den prioriteringen.

Om barnen är viktiga för oss då måste vi få de skarpaste och duktigaste lärarna att vilja undervisa de barnen som är framtiden. Vi kan inte försumma och av ren samhällsekonomisk snålhet betala lärarna så dåligt att de söker sig till andra typer av yrken.

Jag håller med det som Wolodarski skriver i DN och det är inte alltid jag gör detta. Om skattehöjning krävs för att ge lärarna en kraftig lönehöjning då är det en investering i våra barn som vi kommer skörda frukterna av i framtiden.

Är samhället för snålt då blir det en snålhet som bedrar visheten. Har vi råd och försumma barnen då får vi plocka upp notan för det stora utanförskap som man medvetet är med att skapa. Den samhällskostnaden är antagligen många gånger större än vad kostnaden skulle vara för att höja lärarnas löner dramatiskt.

Annonser

0 Responses to “Självklart borde lärarlönerna höjas dramatiskt, Wolodarskis förslag på 10000 kr låter rimligt.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
mars 2013
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Annonser

%d bloggare gillar detta: