Mot slutet av den här mandatperioden, om det inte inträffar en ny kris, så bör det kunna finnas förutsättningar för att komma ner mot en fem procent eller så. (Anders Borg Februari 2011)

Citatet i rubriken ställer jag i bjärt kontrast till det utspel som samma Borg har där socialdemokraterna siktar på att driva arbetslösheten ner till den lägsta i EU till år 2020:

– Kommer de att komplettera det med ytterligare mål som gör att man inte driver ut människor från arbetsmarknaden för att nå målen? (Vad betyder detta luddiga citat från Anders Borg ?)

Han har inga problem att ge egna opimistiska prognoser när det gäller den egna regeringens förmåga att bekämpa arbetslösheten, en optimism som inte delades av många vid tiden som han yppade det 2011.

Nu skall han på något sätt bedöma socialdemokraternas förmåga att uppnå ett mål som de satt upp om de har regeringsmakten efter 2014 års val.

Egen politik – Optimism på

Andras politik – Optimism av

Permanent – Realism av.

Kent Persson (M) hjälper till och fyller i texten när det gäller målen som socialdemokraterna satt upp:

”Vi kan konstatera att Löfven i dag inte ger några besked om hur eller med vem han ska genomföra sin politik. Då saknar detta trovärdighet. Vi kan också konstatera att det här är ett siffertrixande. Nu sätter Socialdemokraterna luftmål för arbetslösheten”

Man får med hela den moderata ordboken i den korta meningen, inga besked, saknar trovärdighet, siffertrixande och luftmål.

Jag tror som så här. I en moderats ögon kommer sossarna alltid sakna trovärdighet och detta oavsätt hur trovärdiga sossarna är, de bitarna med siffertrixande och luftmål är paradgrenar där alliansen har presterat en topprestation under de åren som de suttit vid makten. Det är en väl dokumenterad resa där Anders Borgs utspel från 2011 om arbetslöshetsmålen 2014 passar väl in.

Alliansen politik ligger och folk ser hur den ser ut och hur den fungerar. Det är i princip omöjligt för regeringen och deras företrädare att påstå att politiken fungerar när folk ute i verkligheten ser att den inte fungerar så väl. Det är som att beskriva verkligheten som man själv ser det och sedan kommer någon alliansvän och bryter in och säger att man ser fel.

Annonser

0 Responses to “Mot slutet av den här mandatperioden, om det inte inträffar en ny kris, så bör det kunna finnas förutsättningar för att komma ner mot en fem procent eller så. (Anders Borg Februari 2011)”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
april 2013
M T O T F L S
« Mar   Maj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: