Jag läser ledare 11 mars 2014.

Smålandsposten (m)

I en artikel i Skånska dagbladet från kravallerna 2009 med rubriken vänsterpartist försvarar våld redogjorde Brunnström för sin syn på våld och politik. Han uttryckte bland annat att vissa situationer krävde en högre grad av militans. Han efterlyste inte ett stopp på våld, utan bara bättre kommunikation inom vänstern. Han nämnde särskilt den autonoma gruppen Antifascistisk aktion, AFA. Det handlar inte om personer från mars, det går att snacka med dem, försäkrade Brunnström då.

Med anledning av våldet som skedde i helgen i samband med demonstrationer i Malmö så ser denna moderata ledare möjligheten att damma av en intervju med Pål Brunnström.   Brunnström är nyinvald i Vs styrelse och de länkar då det som stod i den gamla artikeln till att V valt in en våldsromantiker i deras styrelse. Han har antagligen blivit fulciterad och det kommer kanske bli så att han ännu en gång får upprepa att han är emot våld som politisk metod. Det kanske är så att politiker blir tvugna att göra en egen inspelning av intervjuerna när journalisterna frågar ut dem så att de kan parera fulciteringar ?

Västerbottens-Kuriren (fris lib)

Ryanair har under lång tid använt sig av inhyrd personal och piloter som tvingas vara egenföretagare. Direktflyg är bara det senaste exemplet på hur modellen sprider sig. Risken är, menar exempelvis fackförbundet Svensk Pilotförening, att ökad stress och otrygga villkor går ut över flygsäkerheten.

När jag tänker på de arbetsvillkor som piloterna jobbar under då underar jag om detta kommer leda till en olycka där många passagerare får sätta livet till. Visst, man vill åka billigt till sina destinationer men billigt kan också medföra olycka på grund av olika typer av bristande uppmärksamhet från piloten.

Blekinge Läns Tidning (ob lib)

Hon menade, att det var besluten i början av 70-talet som faktiskt har lagt grunden för dagens utfärdsbacke. Hon har medhåll i sin uppfattning. Jan Björklund pekade också ut skolreformen 1972 som den stora boven i dramat – då allt skulle avskaffas. Tanken, att alla skulle få tillgång till den klassiska bildningstraditionen oavsett bakgrund, försvann i och med att examenskraven försvann. Arbetarklassens grabbar drabbades, menade han.

Fp och synen på skolan. Detta med att säga att det är någon annans fel visar inte att man är regeringsduglig. Jag läste för ett tag sedan om olika länder som genomfört skolreformer, det var en artikel med 4 olika exempel där man kunde se mätbara effekter av reformerna efter 4 år. Jag tror inte på den där 70 tals teorin att allt gick fel där. Jag tror inte heller att ett politiskt block som alliansen behöver 8 år för att förändra negativa trender i skolan om man hade varit intresserade av att göra något åt det. Det viktigaste som alliansen prioriterat när det gäller skolan handlar om att försvara näringsidkarnas rätt att ta ut vinst i skolan.

 

Annonser

0 Responses to “Jag läser ledare 11 mars 2014.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
mars 2014
M T O T F L S
« Nov   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: